Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir ihaleleri yine pazarlık usulü yapmış!

Sayıştay, 2020 yılı raporundaKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açık ihale yapmaktan kaçındığını, pazarlık usulünü genel yöntem olarak kabul ettiğini, kamu kaynaklarının verimli kullanılması ilkesine aykırılık olduğunu tespit etti.

Sayıştay, 2020 yılı raporundaKocaeli

Ugur Enc profilSayıştay 2020 raporuna göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında pek çok pazarlık usulü ihale gerçekleştirdi. Denetçiler, “pazarlık usulü” yapılan ihale konusunu tekrar gündeme getirdi. Büyükşehrin 2020 yılında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi 5, Gençlik ve Spor Dairesi 5, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi 5, Fen İşleri Dairesi 18, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi 2, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi 7, Ulaşım Dairesi 12, Yapı Kontrol Dairesi 22 adet olmak üzere toplam 76 Adet mal ve hizmet alımı pazarlık yöntemi ile alındığı belirtildi.

REKABET İLKESİNE AYKIRI

Denetçiler, “İhale onay belgelerinde de bu usulün kullanılma gerekçesi açık, gerçekçi ve objektif olarak belirtilmemiştir. İhalelerde şeffaflık, eşitlik ve rekabet ilkesi gereği istekliler arasında ayrım yapılmadan ihaleye katılım yeterliliği olan herkese ihaleye katılma fırsatı tanınması gerekir. Oysa Pazarlık ihaleleri iki ya da üç isteklilerin davet edilmesi sureti ile gerçekleşmektedir. Özel durumlarda kullanılması geren bir yöntemdir. Bu durum ise ihalelerde temel ilkelere riayet edilmeme riskini beraberinde taşımaktadır” ifadelerine yer verdi.