Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Cengiz Topel çalışıyor mu?

Kocaeli’nin tek havaalanı olan Cengiz Topel’de tarifeli olarak sadece Trabzon uçuşları yapılıyor. Havaalanı can çekişiyor.

Kocaeli’nin tek havaalanı olan

Ugur ENC minTarifeli uçuşların sadece Trabzon’a yapıldığı Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı Marmara Bölgesi’nde yer alan diğer havaalanlarının özellikle de İstanbul’un yedeği olarak çalışıyor. Kocaeli’den biletle haftanın belli günleri sadece Trabzon’a uçuş yapılan Cengiz Topel Havaalanı’nın Ağustos 2020 verileri yayınlandı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından yayınlanan verilere göre Cengiz Topel’e bir ayda 859 uçak indi.

11 BİN 620 YOLDU TAŞINDI

Cengiz Topel Havaalanı’na inen uçakların 28’i yurtdışına uçuş yaptı. Toplam 83 ticari uçuşun gerçekleştirildiği havaalanımızı 132 kargo uçağı kullandı. Kargo uçaklarının 34’ü farklı ülkelere giderken 98 kargo uçağı Türkiye sınırları içerisinde yük taşıdı. Cengiz Topel Havaalanı’nın 1 aylık yolcu sayısı ise 11 bin 620 oldu. Yolcuların 1.016’sı yurtdışı uçuşlarıyla taşındı.

2011 YILINDA AÇILDI

Hatırlanacağı üzere Cengiz Topel Havaalanı 2011 yılında sivil havacılığa açıldı. Bir dönem Ankara aktarmalı uçuşların yapıldığı havaalanımızdan Türkiye’nin dört bir yanına uçmak mümkündü. Ancak Ankara aktarmalı uçuşlar kısa süre sonra sona erdi. 2 defa uçuşlara kapanan havaalanımız halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Ticaret Odası gibi kurumların ilgisini bekliyor. Kocaeli’deki erk kurumların özen göstermesi ile uçuşların sıklaştırılması ve uçuş adresinin sadece Trabzon olmaması, Türkiye’nin dört bir yanına yayılması talep ediliyor.