Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber-“Enka Sac patronu kalıpları fabrikadan çıkarıyor” iddiası

Kocaeli Haber-Grev kararı asılan Gebze’deki Enka Sac’da, patronun, kâr marjı yüksek kalıpları fabrikadan çıkarmaya çalıştığı iddia edildi. İşçiler fabrika önünde bekleyişe geçti.

Kocaeli Haber-Grev kararı asılan Gebze'deki Enka Sac'da, patronun, kâr marjı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) kurulu bulunan Enka Sac’da işçiler, kalıpların fabrikadan çıkarılmasına engel olmak için fabrikanın önünde bekleyişini sürdürüyor.

Evrensel’den Hasret Gültekin Kozan’ın haberine göre İşçiler, önceki akşam mesai sonrası Arçelik-LG’ye yapılan ürünlerin kalıplarının kamyonlara yüklenerek kaçırıldığını dile getirdi. Bu kalıpların kâr marjı yüksek kalıplar olduğu ifade edildi.

FABRİKA, GOSB BAŞKANININ

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şube, haziran ayında fabrikada çoğunluğu sağlayarak yetki belgesini almış, patronla yapılan görüşmeler ve araculucu sürecinin olumsuz sonuçlanması üzerine kasım ayı başında da grev kararı asmıştı.

Enka Sac işçileri, grev kararının asılmasının ardından fabrika içinde çok sayıda yürüyüş ve eylem düzenlenmişti.

Evrensel’de 8 Kasım günü yayımlanan haberde bir Enka Sac işçisi, “İçeride ‘Fabrikayı kapatacak’ gibi söylentilerle ortalığı bulandırmaya çalışıyorlar. Ancak işçiler olarak birlik olduk ve kararlıyız” demişti.

Enka Sac fabrikası, aynı zamanda GOSB Yönetim Kurulu Başkanı olan Vahit Yıldırım’ın. İşçiler sendikayı tanımayan Yıldırım’a tepkili.