Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Halil Vehbi Yenice: Gasp etmek doğru değil!

Kocaeli Haber- Ak Partili eski Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, İzmit Belediyesi’nin açılışını yaptığı çay bahçesi ile ilgili konuştu. Yenice, “Orası atıl haldeydi. Yeniden açılmasına sevindim. Ancak böyle hak gaspı ile yapılması doğru değil. Her şey hukuka uygun olmalı” dedi.

Kocaeli Haber- Ak Partili

Kocaeli Haber- Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kültür Tepesi ve Cumhuriyet Parkı’nı İzmit Belediyesine tahsis etmemesi üzerine, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in emriyle harekete geçen personeller, bir gecede Çocuk Parkı Aile Çay Bahçesi’ni hazır etti. Çay bahçesinin açılışı için bugün bir de tören düzenlendi. O tören sosyal medya sitesi Facebook üzerinden canlı olarak yayınlandı. Canlı yayın videosunun altına Ak Partili eski Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice’nin yorum yapması dikkat çekti.

YENİCE KAFENİN SÜRECİNİ ANLATTI

İzmit Belediyesi’ne destek veren Halil Vehbi Yenice’nin yorumunda şu ifadeler yer aldı: “Mahallemde benim dönemimde halk kafe olarak kullanılan kafenin tekrardan halk kafe olması çabanızı destekliyorum. Ama Hacı Hızır Mahallesi sakini bir başkan olarak bu etkinlikte orada olmak isterdim” dedi. Bu yorum sonrasında yanlış anlaşılmaların önüne geçmek isteyen Halil Vehbi Yenice gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Halil Vehbi Yenice’nin açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Orası daha önceleri Terzi Yusuf abi tarafından işletilen bir yerdi. Biz belediye olarak burayı devraldık ve halkın ulaşabileceği fiyatlarda işletmeye başladık.

BİR HAK GASPI VAR

Daha sonra Nevzat bey burayı bir işletmeciye verdi. İşletmeci de 5 milyonluk bir masraf etti. Ancak araya pandemi girdi, yapamadı. Daha sonra bu alan ıssızlaştı. Berduş yuvasına döndü. Geceleri vatandaşlar bölgeden geçerken bile rahatsızdı. Bana da sürekli bu rahatsızlığı iletiyorlardı. Bugün açılışı görünce sevindim. Kim işletirse işletsin buradaki ıssızlık sorunu en azından ortadan kalkacak diye düşündüm. Ancak işin ciddiyetini sonradan öğrendim. Burada bir hak gaspı var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi burayı tahsis etmemiş. ‘Ben yaptım, oldu’ diyerek bu alanı gasp etmek doğru değil. Her şey hukuka uygun olmalı. İzmit Belediyesi’nin kendi mülkü değil ki bu alan kimseye sormadan kafeyi açıyorlar.”

KAFEYİ İŞGAL EDİYORMUŞ

“Bugün çocuk parkında kafe açılışı görünce Fatma Hanım’ı tebrik etmiştim. Çünkü bu kafe iki yıldır İzmit Belediyesinin ilgisizliği nedeni ile Hacıhızır ve Veliahmet mahalleliler olarak bizler tamamen köpek yuvası ve köpek yemliği olan kafenin girişinin önünde geçerken bayanlar çocuklardan köpeklerden korktukları için çok ama çok şikayet alıyorduk.

Ben kafe hala İzmit Belediyesinin olarak biliyordum. Halk kafesi olacak diye sevinmiştim. Ancak orasının büyükşehir mülkiyetine geçtiğini bilmiyordum. Oysa Fatma Hanım kafe ve parkın mülkiyetinin (kullanım süresinin ) bir hafta önce Büyükşehir’e geçtiğini bile bile çabuk hırsız ev sahibini şaşırır misali kafeyi işgal ediyormuş. Tamamen yanlış anlamamdan kaynaklanan açıklamamın gerçeği budur.”

Ak Partili başkandan Hürriyet’e destek..!