Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber- Kocaeli, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Kocaeli Haber- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kocaeli’de il protokolünün düzenlediği törenlerle kutlandı.

Kocaeli Haber- 29 Ekim

Kocaeli Haber- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Bugün sabah başlayan resmi programlar sona erdi. Resmi Geçit Töreni’nde siyasi partiler, STK’lar ve vatandaşlar hazır bulundu.

CENNET VATAN

Törenin açılış konuşmasını Kocaeli Valisi Seddar Yavuz önemli mesajlar verdi. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak konuşmasına başlayan Vali Yavuz, “Cumhuriyetimizin 98. yılını coşkuyla kutluyoruz. Bu cennet vatani bize armağan eden Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. 98 yıldır ülkemize hizmet eden devlet büyüklerimize bilim insanlarımıza şükranlarımızı iletiyorum. Dünyada gerçekleşen sanayi devrimi sonucunda rejimler değişmiş ve haritalar zorlanmıştır. Osmanlı’ya baktığımız zaman sanayi devrimini gerçekleştiremediği için zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Bu durumla birlikte Osmanlı’nın sonunu hazırlamıştır ve birinci dünya savaşına girmek zorunda kalmıştır” dedi.

CUMHURİYET’İN ÖNEMİ

Yavuz, “Şehitlerimizin her an bizimle olduğunu ifaden eden Vali Seddar Yavuz, “Mehmetçik bilir ki şehitler ölmezler. Şehitlerimiz her an bizimledir. 1071 Malazgirt zaferini 1453 İstanbul fetihini 1915 Çanakkale zaferini 100 yıl önce gerçekleştiremediklerini şimdi yapmaya çalışmaktadırlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türk milleti tankların tüfeklerin önüne geçerek bunu engellemişti. Ay Yıldızlı Bayrağımız etrafında birleşmeliyiz. Gücünü halktan almayan hiçbir yetki kullanılamaz. Dünya üzerinde ismi Cumhuriyet olan onlarca rejim bulunmaktadır. İnsanlığın bu döneme kadar bulabildiği en önemli yönetim biçimi demokrasidir” ifadelerini kullandı.