Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Sağlık Üniversitesi’nde tıp eğitimi MEDAR’dan

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ile MEDAR protokol imzaladı. Söz konusu protokol gereği üniversitenin tıp eğitimi MEDAR hastanesinde başlayacak.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji

SEBO min 5Kocaeli’nin ilk vakıf üniversitesi olan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) tercih döneminde çeşitli mecralarda kendini göstererek, tanıtımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta her gün yüzlerce öğrencinin ziyaret ederek bilgi aldığı üniversite MEDAR hastaneleri ile işbirliğine giderek protokol imzaladı.

TIP EĞİTİMİ MEDAR’da BAŞLAYACAK

Eski Kocaeli Tıp Merkezi binasında eğitime başlayacak olan KOSTÜ, diş hekimliği fakültesinin yanı sıra tıp eğitimlerine de MEDAR hastanelerinde başlayacağı müjdesini verdi. Gölcük, Sakarya ve Gebze’de 3 ayrı hastanesi bulunan Medar Sağlık Grubu, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin uygulama hastanesi olacak ve tüm MEDAR hastanelerinin başında KOSTÜ yazacak.

İŞBİRLİĞİNİ DUYURDULAR

Medar Hastaneleri Yönetimi ve KOSTÜ’nün bağlı bulunduğu Avrupa Eğitim Kurumları’nın mütevelli başkanı Talip Emiroğlu ve Medar Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin Talus, üniversite rektörü Prof. Dr. Fuat Bayram ve KOSTÜ Danışmanı Recep Bezaykılıç  düzenledikleri bir basın toplantısıyla işbirliklerini duyurdu.

WhatsApp Image 2020 08 24 at 10.24.06KENDİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ

Medar Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin Talus açılış konuşması yaparak şu ifadeleri kullandı: “Bizim açımızdan üniversitemizin kurulması güzel bir gelişme. Biz sağlık alanında yıllardır hizmet veriyoruz. Vakıf üniversitesi ile sağlık alanında işbirliği yapacak olmamız bizi çok mutlu etti. Bütün heyete bu anlaşma nedeniyle teşekkür ediyoruz. Sağlık önemli. Pandemiden sonra önemi daha da ortaya çıktı. İki gurubunda güzel bir özelliği var, biz sadece sağlık işi yapıyoruz. Vakıf üniversitemizin heyeti de başından beri eğitime gönül vermiş ve eğitimle ilgileniyor. İki grupta sadece kendi alanındaki işleri yapıyor. Biz mutluyuz, gururluyuz. Sağlık alanında kendimizi biraz daha geliştirme imkanı bulacağız. Ben başkanımın nezninde tüm heyete teşekkür ediyorum.”

2009 YILINDAN BU YANA…

Avrupa Eğitim Kurumları’nın mütevelli başkanı Talip Emiroğlu da bir konuşma yaparak üniversitenin geçmişini anlattı. Emiroğlu şöyle konuştu: “Buraya gelmeden önce basında hakkımızda çok haberler gördük, izledik. Sağolun. Çok nispet haberlerdir. Demek ki Kocaeli basını eğitime öğretime çok pozitif bakıyor. Burada 3. üniversitenin kurulmasından çok mutlu olmuşlar. 30 yılı aşkın süredir eğitimin içinde olan bir kurumuz biz. Ben kendimde eğitimciyim. Öğretmen kökenliyim. Yükseköğretimde biz 2009 yılında Avrupa Meslek Yüksekokulu’nu kurmuştuk İstanbul’da. Sağlık alanında 15-20 bölümü vardı. Biz 11 yıldır sağlık alanında ağırlıklı olarak yükseköğretimde hizmet veriyoruz. Meslek yüksekokulumuzun üniversiteye dönüşme sürecinde Kocaeli’ye yönlendirildik ve biz de bunu memnuniyetle karşıladık.

İSTANBUL SENEYE KAPATILACAK

Avrupa Meslek Yüksekokulu 12. yılında Kocaeli’de yüksek lisans programlarıyla Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi olarak hizmetinizde olacak. Biz açılmak için bu pandemi sürecinde minimum kapasitede çalışma kararı aldık. Diş hekimleri ve sağlık fakültesi ile çalışmaya başlıyoruz. 1. sınıflarımız Kocaeli’de olacak. Meslek yüksek okulumuzun 2. sınıfları ise İstanbul’da olacak. Onlar mezun olduktan sonra İstanbul’u kapatacağız. Bizim tıp fakültesi projemiz vardı. MEDAR hastaneleri işimizi kolaylaştırdı. Biz akademik olarak MEDAR’la birleşmekten mutluluk duyuyoruz. Bizim uzun sürede yapabileceğimiz işleri birlikte çok daha kısa sürede başaracağımızı düşünüyorum. MEDAR hastaneleri artık KOSTÜ’nün tıp fakültesi olarak hizmet verecek inşallah. Bir kampüs inşa etmek için çalışma yapıyoruz. Önümüzzdeki sene kampüsümüzle birlikte hizmete başlayacağız.”

1.134 KONTENJAN AYRILDI

Kocaeli’ye Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi için bu yıl toplam 1.134 kontenjan ayrıldığı öğrenildi. Söz konusu kontenjan sağlık bilimleri ve diş hekimliği eğitimi alacak öğrenciler için kullanılacak. Önümüzdeki yıl ise teknoloji bilimleri kapsamında mühendislik fakülteleri de hizmete girecek. Engelli öğrenciler için yüzde 10 indirim gerçekleştirilecek.

MEDAR KocaeliMEDAR’IN İSMİ DEĞİŞECEK

MEDAR hastanelerinin ismi söz konusu anlaşma sonrasında Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi Medar Hastanesi olarak değiştirilecek. Hastane logosunda herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Hastanenin unvanı değişecek.