Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Sayıştay: Parkomatlar kanuna aykırı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin parkomatları Belde A.Ş.’ye devretmesinin usulsüz olduğu ortaya çıktı. Sayıştay: “İhale yapılmalıydı” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin parkomatları

Ugur ENC minKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çayırova, Derince, Gebze, İzmit, Kandıra, Karamürsel ve Gölcük’te parkomat işletmesini Belde A.Ş.’ye devretmesinin usulsüz ortaya çıktı. Sayıştay’ın 2019 raporlarında yer alan ifadeler şöyle: “Büyükşehir Belediyesi, 5216 sayılı Kanun’un 26’ncı maddesine istinaden yedi adet ilçedeki parkomatlı park yerlerini (Çayırova, Derince, Gebze, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Gölcük) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın belediye meclisince belirlenen süre ve bedelle kendi şirketi olan Belde A.Ş’ye devretmiştir.

İHALE EDİLMELİDİR

Kamu idaresi Yol üstü park yerleri UKOME kararlarında yol üstü otopark/araç park yeri olarak kabul edildiğini ve bu yerlerin 5216 sayılı Kanun’un 26’ncı maddesinde ifade edilen otopark statüsünde olduğunu dolayısıyla devir işleminin mevzuatına uygun olduğunu iddia etse de yukarıda ayrıntılı bir biçimde açıklanan mevzuat gereği otopark ve parkomatlı park yerlerinin ayrı şeylerdir. Parkomat yerlerinin kiralanması veya işletmesinin devredilmesi ise 5216 sayılı Kanun’un 26’ncı maddesine göre değil, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine uygun olarak ihale edilmelidir.”

Parkomatlar da kanuna aykırı!