Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi için proje hazırlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe’ye yapılacak Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi için proje hazırlama hizmeti ihalesine çıkıyor. Yeni fuar merkezine neler yapılacağı belli olurken yüklenicinin çalışmaları hakkında yetkisiz kişi veya kuruluşlara bilgi aktaramayacağı da şartnamede belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe’ye

Özgun imzaKocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe’ye yapılacak yeni Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi için proje hazırlama hizmeti ihalesine çıkıyor. 220 bin metrekarelik Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi Projesi Hazırlama Hizmeti ihalesi davet usulü gerçekleştirilecek.

“İŞLERİN HIZLANMASI İÇİN ŞİMDİDEN YETKİ ALINIYOR”

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi Proje Hazırlama Hizmet işinin ihale edilmesiyle ilgili olarak başkan Tahir Büyükakın’a yetki verilmesi kabul edilmişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir proje ile ilgili bakanlıktan cevap gelip gelmediğini sorarken Büyükakın ise henüz cevap gelmediğini, işlerin hızlanması için yetkinin şimdiden alındığını söylemişti.

YENİ FUAR MERKEZİNDE NELER VAR?

Davet usulü yapılacak ihalenin 8 Aralık 2022 tarihinde saat 11.00’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Şube Müdürlüğü’nde yapılacağı duyuruldu.  Her biri en az 10 bin metrekarelik kullanım alanına sahip 6 adet sergi salonu, restoran, fuaye, idari ofisler vb. alanlarını da içeren 90 bin metrekarelik yaklaşık inşaat alanına sahip fuar merkezi, yaklaşık 20 bin metrekare kullanım alanına sahip minimum 2 bin 500 kişilik kongre merkezi, yaklaşık 10 bin metrekare kullanım alanına sahip 4 yıldızlı minimum 120 oda kapasiteli otel, yaklaşık 10 bin metrekare kullanım alanına sahip satış ve eğlence alanları ile minimum 3 bin araçlık zemin altında olmak üzere genel otopark için proje hazırlanacak.

“YÜKLENİCİ YAZILI VEYA KURULUŞLARA BİLGİ AKTARAMAZ”

İhalenin teknik şartnamesinde yer alan bir madde ise oldukça ilginç. Gizlilik başlığı altında yapılan uyarıda, “Yüklenici” taahhüdünü yerine getirirken çalışmaları hakkında yetkisiz kişi veya kuruluşlara yazılı veya sözlü bilgi aktaramaz. İdarenin bunlardan dolayı uğrayacağı zarar yükleniciye aittir” maddesi yer aldı. Söz konusu ihaleye kimlerin davet edildiği henüz bilinmiyor.