Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Üniversitesi’nde tartışma yaratacak ihale… Katmışlar Yemek tek başına girdi, 9 milyonluk iş aldı!

Kocaeli Üniversitesi öğrenci ve personel yemeği alımı için ihaleye çıktı. 21/B ile pazarlık usulü gerçekleştirilen ihaledeki tek firma olan Katmışlar Yemek 8 milyon 874 bin lira yaklaşık bedelli işi 9 milyon 180 bin liraya aldı.

Kocaeli Üniversitesi öğrenci ve
ugur

Kocaeli Üniversitesi geçtiğimiz ay çok tartışılacak bir ihale gerçekleştirdi. Üniversite yönetimi öğrenci ve personel yemeği alımı için ihaleye çıktı. Söz konusu ihale doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerektiği belirtilerek 21/B ile pazarlık usulü gerçekleştirildi.

DAVET USULÜ İHALEYE TEK FİRMA GİRDİ

Kocaeli Üniversitesi’nin pazarlık usulü, firmaları davet ederek gerçekleştirdiği ihale 11 Mayıs 2023 ile 8 Eylül 2023 tarihleri arasında 4 ay süre ile yemek temini işi idi. Üniversitenin davet usulü bu ihalesine Kocaeli genelinde sadece tek bir firma katıldı. İhalenin muhammen bedeli yapılan piyasa araştırmaları sonrasında 8 milyon 874 bin lira olarak belirlendi. İhaleye katılan Katmışlar Yemek yaklaşık bedelli işi 9 milyon 180 bin liraya aldı. Katmışlar firması Kocaeli genelinde 2020 yılında düzenlenen yemek ihale yolsuzluğu operasyonları ile gündeme gelmişti.

İHALEYE FESAT OPERASYONUNDA ADI GEÇMİŞTİ

2020 yılında Katmışlar firmasının sahibi olan Murat Katmış söz konusu operasyonda göz altına alınmış, tape kayıtlarına kadar geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştı. Sicil Gazetesi kayıtlarına göre operasyonun olduğu tarihlerde Murat Katmış firmadaki bütün hisselerini Arzu Katmış’a devretti. Söz konusu operasyon sonrasında dava süreci ile ilgili kamuoyuna hiçbir bilgi yansımadı. Murat Katmış ihaleye fesat karıştırmak ve benzeri suçlamalardan beraat etti mi, dava süreci sonuçlandı mı bilinmiyor.