Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 1 Mayıs coşkusu!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Kocaeli’de de çeşitli bölgelerde etkinlikler düzenleniyor. Hak-İş’in Kongre Merkezi önündeki mitinginin yanı sıra İzmit’te de kutlamalar var. 

1 Mayıs Emek ve

Fransız bir işçi temsilcisinin 1889 yılındaki önerisiyle tüm dünyada “Birlik, mücadele ve dayanışma” günü olarak kabul edilmesinin üzerinden 135 yıl geçti ve hem dünyada hem de Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de işçiler, bugün meydanlara inerek bayramını kutladı. Kocaeli’de Hak-İş Kongre Merkezinin önünde miting yaparken, İzmit’te de sendikalar yürüyüş düzenledi.

İzmit’te düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerine KESK’e bağlı olan Eğitim-Sen’in yanı sıra Emeklilikte Adalet Derneği, KESK, TMMOB ve TTB, Emek ve Demokrasi Platformu’nun öncülüğünde bugün saat 11.00’de bir araya gelip, İzmit Belediyesi İş Hanı önünden başlayarak Real AVM’ye kadar yürüyüş yaptı. İş hanı önünden başlayan yürüyüşe, platform üyeleri, odalar, dernekler ve siyasi partiler de destek verirken; oluşan kortej coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirerek, Real AVM’ye kadar yürüdü.