Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de 1 milyarlık projeye onay istiyorlar!

Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde “Elektrolitik Bakır Tel ve Mamülleri Üretimi Tesisi” kurmak istiyor. Yaklaşık 1 milyar TL’lik bir yatırım yapılacak tesis için ÇED süreci başladı

Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi
SEBO İMZA

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi, Tavşanlı Mahallesi, 139 Ada, 30 No’lu Parselde kayıtlı 21 bin 311,49 metrekare yüzölçümlü alan üzerinde Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından “Elektrolitik Bakır Tel ve Mamülleri Üretimi Tesisi” kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 910 milyon TL maliyeti olan proje için ÇED sürecinin başladığı duyurusu yapıldı.

NELER YAPILACAK?

Proje alanında halihazırda kurulu yapı yer almamaktadır. Planlanan proje kapsamında 1 adet 6.210 m2  kapalı alana sahip tek katlı üretim binası ve 1 adet 3.840 m2 kapalı alana sahip üretim binası inşa edilecektir. Ayrıca tesise 1 adet 210 m2  taban alanına sahip olmak üzere üç katlı toplamda 630 m2  kapalı alana sahip idari bina ve 1 adet 56 m2 kapalı alana sahip güvenlik kulübesi, 1 adet 12 m2  kapalı alana sahip kantar kulübesi, 1 adet 80 m2  kapalı alana sahip trafo binası, 1 adet 120 m2 alana sahip kompresör dairesi, 1 adet 60 m2 kapalı alana sahip Contirod Kimyasal Depolama alanı inşa edilecek ve 1 adet 391 m2 ve 1 adet 385 m2 alana sahip sundurma alanları yer alacaktır.

TEL ÜRETECEKLER

Planlanan proje kapsamında tesiste Elektrolitik Bakır Tel ve Mamülleri Üretimi faaliyeti gerçekleştirilecektir. Tesis proses aşamaları, hammadde olarak temin edilen bakırın ergitme, döküm ve sıcak şekillendirme işlemlerinin kombinasyonunu içermektedir. Contirod Döküm prosesi sonunda elde edilen filmaşin daha sonra tel çekme makinalarında çekilerek çeşitli ebatlarda bakır tel imalatı gerçekleştirilecektir. Planlanan proje kapsamında tesiste yıllık maksimum 234.000 ton döküm ve tel çekme işlemleri gerçekleştireceği öngörülmektedir. Contirod Sürekli Döküm Tesisinde üretilen filmaşin, kalın tel çekme makinasında çekildikten sonra, müşteri talebine göre, bakır tel daha ince çaplara çekilebileceği gibi, bakır tel üzerine kalay kaplama veya nikel kaplama işlemi yapılacaktır. Kaplama işlemine yapmak üzere tesiste 2 adet Kalay Kaplama Makinası, 1 adet Nikel Kaplama Makinası olmak üzere toplam 3 adet kaplama makinası tesis edilmesi planlanmaktadır.”

Ekran Resmi 2023 08 14 20.11.23