Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de eski başkanın boş çerçeveleri kaldı!

Kocaeli’de 31 Mart seçimlerine

Uğur ENÇ min 2Kocaeli’de 31 Mart seçimlerine kadar AKP’li olan İzmit Belediyesi’nde son 2 dönemde başkan Nevzat Doğan’dı. Dış görünüşüne düşkün olan Nevzat Doğan saç ektirmiş, sakal bırakmıştı. Yeni imajı sonrasında her yere kendi fotoğrafını bastıran Nevzat Doğan bütün birimlere ve muhtarlıklara çerçeveli özel fotoğraflarını dağıtmıştı.

HÜRRİYET KENDİ RESMİNİ KOYMADI

31 Mart seçimleri sonrasında İzmit Belediyesi’ni CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet kazandı. Hürriyet kendi resmini ve adını ön plana çıkarmak yerine “Gülümse İzmit” sloganını seçti ve bu sloganı yaygınlaştırdı. Nevzat Doğan’ın fotoğrafları çerçevelerden indirildi. Yüzlerce çerçeve boş kaldı. Boş kalan çerçevelere çeşitli tablolar yerleştirildi.a1aebeea 8b9a 4915 b691 a139b1c70595

ÇERÇEVELER DOLDURULAMADI

Ancak manzara tabloları da Doğan’ın boş çerçevelerini doldurmaya yetmedi. Halen Nevzat Doğan döneminden kalma onlarca boş çerçeve belediyede bekletiliyor. İzmit Belediyesi yetkilileri boş çerçeveleri doldurmak için resim ve tablo arayışını sürdürüyor.

İZMİT HALKININ HEDİYESİ

Hatırlanacağı üzere osn olarak Fatma Kaplan Hürriyet belediye tarafından dağıtılan yardım kolilerine kendi adını ve belediye reklamını koymak yerine farklı bir yol denemişti. Hürriyet’in talimatı ile halkın vergisi ile satın alınan yardım kolililerinin üzerine “İzmit halkının hediyesidir” ifadeleri yazılmıştı. Bu ifadeler vatandaşın takdirini toplamıştı.

Nevzat Doğan kimdir?

İzmit Belediyesi eski başkanı NEvzat DoğanHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde 4 yıl uzmanlık eğitimi alarak Çocuk Hastalıkları Uzmanı oldu. Çeşitli devlet hastanelerinde görev yaptıktan sonra 2001 yılında, 16 yıllık devlet memuriyetinden istifa ederek AKP Kocaeli İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif siyasete girdi. 3 Kasım 2002’de yapılan genel seçimlerde 22. dönem Kocaeli Milletvekili seçildi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekilliği, TBMM Türkiye-Endonezya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve üç çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

2009’DA GÖREVE SEÇİLDİ

Doğan, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İzmit Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimleri’nde AKP’den tekrar aday gösterildi. 2019 yerel seçimlerine kadar görevini sürdüren Doğan 2019 Türkiye yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmemiş seçimler sonrasında görevi Fatma Kaplan Hürriyet’e devretmiştir. Ayrıca kanun hükmünde kararname ile İçişleri Bakanlığı tarafından Diyadin Belediye Başkan Danışmanlığına görevlendirilmiştir.