Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de inşaat kirişlerini toprakla doldurmuşlardı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

İzmit’te bir inşaat firmasının inşaat kirişlerini betonla doldurması gerekirken toprakla doldurduğunu inşaat işçileri şikayet etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu sorumluluğun İzmit Belediyesi’nde olduğunu duyurdu.

İzmit’te bir inşaat firmasının

Kocaeli’de bir inşaat firmasının İzmit’te yaptığı binanın depreme dayanıklı olmadığı iddiası üzerine taşeron işçiler şikayette bulundu. 23 daireli 8 katlı yapılması planlanan inşaatta kirişlerinin betonla doldurulması gerekirken toprakla doldurulduğu ve frizlerin kolonlarla bağlantılı olmadığını iddia eden taşeron işçiler şikayette bulundu. Durumu müteahhitlere bildirdiğini ancak geri dönüş alamadığını söyleyen işçiler binanın yapımını bıraktı. Ayrıca işçiler yanlış haritalandırmadan dolayı da binanın birinci katında kolonların kesilerek yerinin değiştirildiğini söyledi. 40 yıldır inşaat işiyle uğraşan ve binanın yapımında da kalfalık yapan Sadık Şengül, yapılan binanın dayanıksız olduğunu, yıkılması için depreme gerek olmadığını söyledi. Yapılan şikayetin ardından belediye inceleme başlattı.

BELEDİYE İNCELEMEYE ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu inşaat alanı hakkında yaptığı açıklamada sorumluluğun ilçe belediyesinde olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son günlerde yerel ve ulusal medyada yer alan ‘’Kocaeli’ndeki bir inşaat işçisinin çalıştığı inşaatın yönetmeliklere uygun yapılmadığı, özellikle kirişlerinin toprakla doldurulduğu ve depreme güvensiz olduğu’’ yönündeki haberleri ihbar kabul ederek, incelemeye almıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede söz konusu inşaatın ‘’İzmit İlçesi Turgut Mahallesi Nejat Yüksel Sokak No: 21’’ adresinde bulunduğunu tespit etmiştir.

“İZMİT BELEDİYESİ’NE RESMİ YAZI GÖNDERİLDİ”

Büyükşehir ekipleri tarafından ‘’yapımı devam eden inşaatın temel imalatında kirişlerin toprakla doldurulduğu, kolon filizlerinin bırakılmadığı, kolonların yerinde olmadığı, müteahhide uyarılar yapıldığı halde imalata devam edildiği’’ yönündeki iddialar yerinde incelenmiş ve inşaat alanı fotoğraflanmıştır. Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda inşaat alanının sorumluğunun ilgili mevzuat gereği ilçe belediyesinde olduğu tespit edilmiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Belediyesi’ne ‘’şikayete konu yapının mevcut yasa ve yönetmelikler çerçevesinde incelenerek, gereğinin yapılması ve sonucu hakkında 6216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 11. maddesi hükümlerine istinaden Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi verilmesi yönünde 09.03.2023 tarih ve 2681979 sayılı resmi yazı gönderilmiştir.”