Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de tehlikeli atık kabul edecekler ama ÇED gerekli değil!

Tehlikeli-tehlikesiz atık kabulü ve geri kazanımı yapan Çayırova’da bulunan geri dönüşüm şirketi üretim ilavesi artışı için ÇED dosyası hazırladı. Bakanlık, “ÇED gerekli değil” kararı verdi.

Tehlikeli-tehlikesiz atık kabulü ve

Nazim Ozgun Erbulan 1Çayırova Marmara Geri Dönüşümcüler Sanayi Sitesi’nde bulunan Okçular Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş.  “Tehlikesiz Atık (Plastik) Geri Kazanımı Kapasite Artışı, Tehlikesiz Atık (Metal) Geri Kazanımı, Ambalaj Atığı (Plastik Ve Metal) Geri Kazanımı, Tehlikeli Atık (Plastik Ve Metal Kontamine Ambalaj) Yıkama Geri Kazanımı, Kontamine Ambalaj (Ibc) Yıkama Geri Kazanımı, Plastik Granül Hammadde ve Plastik Enjeksiyon Üretimi İlavesi” için ÇED dosyası hazırladı.

8 MİLYON BİN TL’LİK PROJE

Mevcut tesiste 834 metrekare kapalı alanda tehlikesiz plastik atık geri kazanım faaliyeti gerçekleştirildiği, yılda 5 bin 760 ton plastik çapak üretildiği belirtildi. Proje kapsamında tesis bitişiğinde yer alan 862 metrekarelik kapalı alan dahil edilerek toplam 1.696 metrekarelik alanda projenin gerçekleştirilmesinin planlandığı yayınlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunda yayınlandı. Proje kapsamında herhangi bir hafriyat ve inşaat çalışması yapılmayacağı, tesiste ise 10 kişinin çalıştığı, artış ile beraber 25 kişi olacağı belirtildi. Bakanlık, 8 milyon 710 bin TL proje bedelli üretim ilavesi projesi ile ilgili “’Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verdi. Şirketin söz konusu projeye ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor.

okcular geri donusumNELER YAPILACAK?

Üretim tesisi kapasite artışı için planın da paylaşıldığı raporda tesiste yılda 350 gün, günde 8 saat ve 3 vardiya çalışılmasının planlandığı belirtilerek atık kabul ile ilgili, “Tesise 16.000 ton/yıl tehlikesiz atık (plastik), 1.200 ton/yıl tehlikesiz atık (metal), 16.000 ton/yıl ambalaj atığı (plastik), 1.200 ton/yıl ambalaj atığı (metal), 17.200 ton/yıl tehlikeli atık (kontamine plastik ve metal ambalaj), 130.000 adet/yıl IBC kabulü yapılacaktır. 20.000 ton/yıl plastik granül hammadde üretimi ve 20.000.000 adet/yıl Plastik Enjeksiyon Üretimi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.