Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de ulaşıma zam!

Kocaeli’de ulaşıma zam geldi. UKOME tarafından alınan karar gereği tramvaydan minibüse kadar pek çok araçta ulaşım zamlandı.

Kocaeli'de ulaşıma zam geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) şehiriçi ulaşım zammı da gündeme geldi. Komisyondan geldiği gibi kabul edilen zam gereği minibüslere yüzde 16.7 zam yapıldı. Buna göre; tam 3.50 lira, öğrenci 1 lira 757 kuruş, indirimli binişler ise 2 lira 50 kuruş olacak. Öğrenci başına minibüslere 50 kuruş belediye desteği yapılacak.

TRAMVAY ARTIK 2.5 LİRA

Toplantıda tramvay ücretleri 2 liradan 2 lira 50 kuruşa, tramvay öğrenci ücretleri ise 1 lira 25 kuruştan 1 lira 50 kuruşa yükseltildi. İndirimli tarifeye de 25 kuruş zam yapılarak 1 lira 5 kuruş olması kararlaştırıldı. Deniz ulaşımına da 40 kuruş zam geldi, tam bilet 3 lira 75 kuruştan 4 lira 25 kuruşa yükseldi. Öğrenci ise 2 lira 75 kuruştan 3 lira 10 kuruşa çıkarıldı.

SERVİSLERE YÜZDE 10-15 ZAM

UKOME özel servislere de yüzde 10 ile 15 arasında zam yapılmasına karar verdi. Okulların uzaktan eğitim vermesiyle çok büyük maddi sıkıntı yaşayan servis esnafı için toplantıdan başka bir karar çıkmadı. Söz konusu zamlı tariflerin 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyor.