Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki binaların yarısından fazlası depreme hazır değil!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur il binasında deprem felaketinde yaşananlar ve kentimizin son durumuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Acur açıklamasında Kocaeli’deki binaların durumlarından da bahsetti.

İYİ Parti Kocaeli İl

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 2 haftaya yakın bir süre geçti. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur il binasında deprem felaketinde yaşananlar ve kentimizin son durumuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Acur açıklamasında Kocaeli’deki binaların durumlarından da bahsetti. Nusret Acur açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ben iddia ediyorum ki bugün Kocaeli’de yer alan binaların yarısından fazlası olası bir depreme karşı hazırlıklı değil.

BETON MEZARLARDA ÖLÜMÜ BEKLİYORLAR

Evet sözde yönetmeliğe uygun inşa edilmişler. Evet 1999’da az hasar almış olabilirler… Ancak yıllar içinde bu binalar denetimden uzak kaldı. Bir de üzerine kaçak binalar imar aflarına kavuştu. Vatandaşlarımız ev yerine mezarlarında ikamet etmeye başladı. Kocaeli halkı bugün beton mezarlarında yaşayarak ölümü bekliyor. Bu konuda çok acil bir önlem alınması şart. Kent genelindeki bütün binalar incelemeye tabi tutulmalı. Bütün binaların taşıyıcı kolonları ve kirişleri incelenmeli.

CENGİZ TOPEL VE YOLLAR

Binalara sanki bugün inşa edilmişler gibi yeni sağlamlık ruhsatları verilmeli. Bununla birlikte yollarımız da benzer bir incelemeye tabi tutulmalı. Yollarımız ve Cengiz Topel Havalimanı’mız ne kadar sağlam görmeliyiz. Olası bir depremde lojistiğin iyi sağlanmasını ancak bu şekilde güvence altına alabiliriz.”