Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki fabrikadan işçilerine dudak uçuklatacak zam!

Kartepe’de faaliyetlerini sürdürmekte olan firma, sendika ile yaptığı anlaşma ile işçilerinin maaşına ilk altı ay için yüzde 152 zam yaptı. Firmada çalışanların aldığı ücret böylece 52 bin 500 bin liraya çıktı. 

Kartepe'de faaliyetlerini sürdürmekte olan

Kartepe’de faaliyetlerini sürdürmekte olan Fritolay fabrikası Tek-Gıda İş Sendikası ile yaptığı toplu sözleşmede sendika üyesi işçilerinin maaşlarına yüzde 152 oranında zam yaptı. Fabrikada çalışan personellerin aldıkları ücret böylece 52 bin 500 TL’ye çıktı.

İKRAMİYELER VE SOSYAL YARDIMLAR DA ARTTI

Sözleşme detaylarına göre, işçilere ödenecek ikramiyeler ve sosyal yardımlar da artırıldı. Yıllık sosyal paket, içerisinde yakacak, ayakkabı, ramazan bayramı, kurban bayramı, temizlik yardımı ve yıllık izin harçlığı barındırarak 75 bin liraya çıkarıldı. Eğitim yardımı ise ilköğretim, lise ve yüksek öğrenim düzeylerinde öğrenim gören çocuklar için 22 bin lira olarak belirlendi.

CUMHURİYET ALTINI PRİM OLARAK VERİLECEK

Sendika tarafından yapılan açıklamada, sözleşmenin ikinci yılında sosyal paket ve eğitim yardımına TÜFE oranında artı yüzde 10 zam yapılacağı belirtildi. Buna ek olarak, işçilere kıdem teşviki olarak her prim yılı için bir Cumhuriyet altını verilecek. İşçiler, 5, 10, 15, 20, 25 ve 30 yıl kıdem sürelerine göre değişen oranlarda maaş primleri alacaklar.