Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki fabrikalar birleşiyor!

Kocaeli’de çalışmalarını sürdürmekte olan Bekaert iki ilçedeki fabrikalarını birleştirme kararı aldı. 

Kocaeli'de çalışmalarını sürdürmekte olan

Kocaeli’de Kartepe ve İzmit’te faaliyetini devam eden Bekaert fabrikaları birleştireceği belirtildi. Fabrika 26 Nisan’da tek şirket çatısı altında birleşecek.

Evrensel Gazetesi’nden İzel Gözde Meydan’ın haberine göre, Kocaeli’de faaliyet sürdüren Bekaert İzmit ve Bekaert Kartepe fabrikaları şirketi alınan karara göre aynı çatı altında faaliyet sürdürecek. Fabrika yönetimi tarafından işçilere atılan mesajla iki ayrı şirket olarak faaliyet gösteren fabrikaların, 26.04.2024 tarihinden itibaren tek bir şirket çatısı altında faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

DAYANIŞMA AİDATI ÖDEMEK ZORUNDA

Toplu sözleşme yürürlük tarihi 1 Eylül 2024 olması nedeniyle her iki sendikada işyerinde toplu sözleşme yapma yetkisi olup olmadığının tespit edilmesi için bu tarihten önceki 120 gün öncesinde başvuru yapmak zorunda. İki fabrikanın birleşmesi durumunda sendikaların toplu sözleşme için yetki başvurusunun ardından, işçiler yetkiyi alan sendikaya üye olmasalar bile toplu sözleşmeden yararlanmak için dayanışma aidatı ödemek zorunda kalacak.

“BU DURUM SÜRPRİZ DEĞİL”

Evrensel’e konuşan bir Bekaert İzmit işçisi aylardır bu durumun konuşulduğunu ifade ederek “Şube yönetimi esas açıklamayı yarın yapacak. İki fabrikada iki ayrı sendikanın örgütlü olması işverenin yıllardır bize karşı kullandığı bir kozdu zaten. Bunun karşısında sendika nasıl bir hazırlık yaptı? Bu durum sürpriz değil, işveren doğal olarak her iki fabrikanın da Öz Çelik-İş’te olmasını istiyor, yönetimin direnen yasağa rağmen greve çıkan, fabrikaya kapanan bir işçi istememesi normal. Burada biz ne istiyoruz, masaya bizi temsilen hangi sendikanın oturmasını istiyoruz önemli olan bu” diye konuştu.