Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki Suriyelilerin 1 yıllık yemeği 4.2 milyon lira!

Genel olarak Suriyeli kaçak göçmenler için kullanılan Kocaeli Geri Gönderme Merkezi yemek hizmeti alım ihalesine çıktı. İhaleye katılan tek firma olan Katmışlar Yemek ihaleyi 4 milyon 292 bin 400 liraya kazandı.

Genel olarak Suriyeli kaçak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.Suriyeli göçmenler için kamu imkanları oturum izinleri, vatandaşlıkları olsun ya da olmasın seferber ediliyor. Vatandaşlık verilen milyonlarca Suriyeli’nin yanında halen ülkemizin dört bir yanına kaçak göçmenler yasadışı yollarla geliyor. Bu göçmenler için çoğu ilde geri gönderme merkezleri bulunuyor. Polis ya da jandarma tarafından yakalanan kaçak göçmenler bu geri gönderme merkezlerine getiriliyor. Göçmenler bu merkezlerden geldikleri ülkelere geri gönderiliyor.

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI

O merkezlerden biri de Kocaeli’de bulunuyor. Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi her yıl çoğunluğu Suriyeli binlerce kaçak göçmene geçici misafirhane oluyor. Sıcak yemek servisi de yapılan Kocaeli Geri Gönderme Merkezi için geçtiğimiz yılın sonunda, 6 Aralık’ta yemek hizmeti alım ihalesine çıkıldı. 1 yıl boyunca yemek hizmeti satın alan merkezin açtığı ihaleye katılan tek firma olan Katmışlar Yemek ihaleyi 4 milyon 292 bin 400 liraya kazandı.