Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki taksi plakaları iptal edilebilir!

Sayıştay denetçileri Kocaeli’de yer alan 1.219 adet taksi plakasının süresiz olarak ihale edildiğini, bu durumun usulsüz olduğunu tespit etti. Yıllardır süre gelen uygulama ile ilgili olarak, “Hak sahiplerine mağduriyet yaratmayacak, öngörülebilir bir süre tanınarak iptal süreci başlatılmalıdır” denildi.

Sayıştay denetçileri Kocaeli’de yer

ugurSayıştay denetçileri Kocaeli’de yer alan 1.219 adet taksi plakasının süresiz olarak ihale edildiğini, bu durumun usulsüz olduğunu tespit etti. Yıllardır süre gelen uygulama ile ilgili olarak, “Hak sahiplerine mağduriyet yaratmayacak, öngörülebilir bir süre tanınarak iptal süreci başlatılmalıdır” denildi. Sayıştay’ın denetim raporunda konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı: “Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ulaşım sağlamada çalışan taksi plakalarının il/ilçe trafik komisyon kararlarıyla bu hakka süre belirtilmeksizin sahip olmalarına zımni olarak izin verildiği görülmüştür.

SÜRESİZ VERİLDİ

Yapılan incelemede; muhtelif tarihlerde 1219 adet ticari taksi plakasının hak sahiplerine süresiz olarak verildiği görülmüştür. Bu itibarla; yukarıda belirtilen mevzuat ve yüksek yargı kararları ışığında, belediyenin görevine giren bir hizmetin süresiz olarak üçüncü kişilere bir hak olarak verilmesi mümkün görülmemektedir. İdarenin süresi belli olmayan bu hakları kamu yararı ve kanunilik ilkeleri gereği iptal etmesi gerekmektedir. Ancak iptal süreci Anayasa Mahkemesi kararında da belirtildiği üzere hak sahiplerine mağduriyet yaratmayacak öngörülebilir bir süre tanınarak başlatılmalıdır.”