Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’den İsrail’le sürekli ticaret yapan iş adamı kim?

Marine Traffic istatistiklerine göre Kocaeli’den İsrail’e yapılan ticaret hız kesmeden sürüyor. Marine Traffic verilerinde sadece gemi ve yükünün cinsiyle ilgili bilgi veriliyor. Yükün sahibiyle ilgili bilgi ise gizleniyor. Kocaeli’den sürekli olarak İsrail’e yağ ve kimyasal gönderen iş adamı merak ediliyor.

Marine Traffic istatistiklerine göre

ugurİsrail’in Gazze’ye dünyayı ayağa kaldıran saldırıları sırasında, Chemical Contender isimli bir yük gemisi gündeme oturmuştu. Kasım ayında Kocaeli’den kalkıp İsrail’in Hayfa Limanı’na demirleyen gemi yağ ve kimyasal madde taşıyordu. Söz konusu gemiyle ilgili kayıtlar açıklandıktan sonra siyasilerden peş peşe tepkiler geldi. Söz konusu kimyasal maddenin jet yakıtı olduğu öne sürüldü. Ancak hükümet yetkililerinden konuyla ilgili bir açıklama yapılmamıştı.

İSİM DEĞİŞTİ, YÜK DEĞİŞMEDİ

Marine Traffic istatistiklerine göre Kocaeli’den İsrail’e yapılan ticaret hız kesmeden sürüyor. Chemical Contender isimli yük gemisi isim değiştirdi ve Chemical Frontier ismini aldı. Söz konusu gemi geçtiğimiz hafta Kocaeli’nin Derince Limanı’ndan başlayan ticari rotasını İsrail’in Haifa limanında sonlandırdı. Kasım ayında Çolakoğlu Limanı’ndan İsrail’e giden gemi bu defa Derince Limanı’nı kullandı. Söz konusu geminin taşıdığı yük değişmedi, yağ ve kimyasal olarak kayıtlara geçti.

KİM BU İŞ ADAMI?

Chemical Frontier gemisi Marshall Adaları bayrağını taşıyor. Avrupalı bir nakliyat firmasına ait olan yük gemisi Kocaeli’de bir iş adamı tarafından kiralanıyor ve İsrail ticareti için kullanıyor. Ancak söz konusu iş adamının kimliği bilinmiyor. Marine Traffic verilerinde sadece gemi ve yükünün cinsiyle ilgili bilgi veriliyor. Yükün sahibiyle ilgili bilgi ise gizleniyor. Kocaeli’den sürekli olarak İsrail’e yağ ve kimyasal gönderen iş adamı merak ediliyor.