Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin ruhsatsız işyerleri Sayıştay raporunda

Sayıştay denetçileri 2022 yılı denetim raporlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içinde olup işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadan faaliyet gösteren, kaçak 598 işyeri olduğunu tespit etti.

Sayıştay denetçileri 2022 yılı

ugurSayıştay denetçileri 2022 yılı denetim raporlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içinde olup işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadan faaliyet gösteren, kaçak 598 işyeri olduğunu tespit etti. Konuyla ilgili bulgularında Sayıştay denetçileri şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içinde olup 2022 yılında ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’ olmadan faaliyette bulunan işletmeler olduğu tespit edilmiştir.

İMAR PROBLEMLERİ ÇÖZÜLÜYOR

2022 yılı sonu itibariyle Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içerisinde: 900 adet gayri sıhhi müesseseden 415’inin; 573 adet sıhhi müesseseden ise 183’ünün işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyette bulunduğu görülmüştür. Kamu idaresince İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınamayan işletmelerin; imar problemlerinin çözülmeye başlandığı, ruhsatlandırma işlemlerinin titizlikle sürdürülmesine özen gösterileceği bildirilmiştir. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi yetki alanı içinde olup 2022 yılında ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’ olmadan faaliyette bulunan işletmelerin ruhsatlandırılması için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir.”