Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin yeni fuar alanına ne kadar harcanacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın tamamladığı proje sayısı açıklandı. Büyükakın, yeni fuar alanının ne kadara mal olacağını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Sebahattin AydınUğur Enç31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerinden ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tahir Büyükakın geride kalan 3 yılını bugün düzenlenen özel bir programla değerlendirdi.

YENİ ULUSLARARASI FUARA NE KADAR HARCANACAK?

Büyükakın, “İnterteks Alanı’na sulak alanı da içine alacak bir şekilde proje oluşturmak için çalışıyoruz. Buranın bir kamusal alan olarak kalması gerektiği fikri giderek hakimiyet kazanıyor. Burada bir fuar alanı inşa edilmeyecek. Fuar alanımız Kartepe’ye taşınacak. Cengiz Topel Havalimanı yakınında 300 dönüm alan üzerinde fuar ve kongre merkezi inşa edeceğiz. Otel ve konaklama alanları ile uluslararası bir fuarcılık merkezi oluşturacağız. TEM Otoyolu ile Kuzey Marmara Otoyolu ile bağlantılı, şehir merkezini sıkıştırmayan bir proje hazırlıyoruz. Kısım kısım imalatları yapılacak. Gerçekten çok büyük bir iş. 1 milyar lira gibi bir bütçe gerekecek bu yeni fuar alanının inşa edilmesi için.” dedi.