Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Komisyondan Kartepe Belediyesi’ne uyarı: İhalelere farklı firmaların girmesine imkan sağlayın

Kartepe Belediyesi 2022 yılı meclis denetim komisyonu, belediyenin yıl içerisinde yaptığı ihaleleri inceledi. Komisyon, belediyeye ihalelere farklı firmanın girmesi noktasında imkan sağlaması yönünde tavsiyede bulundu.

Kartepe Belediyesi 2022 yılı
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kartepe Belediyesi 2022 yılı meclis denetim komisyonu denetlemeyi tamamladı. Komisyonda AK Partili belediye meclis üyesi Ali Karakaş başkan olarak, AK Partili Eda Açıkyol başkanvekili olarak, AK Partili Fatma Öztaşkın ve Recep Ubay ile CHP’li Sabri Soyer komisyon üyesi olarak görev aldı. Komisyonda CHP’li Soyer’in rapora şerh koyması nedeniyle rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

“REKABET ARTTIRICI ORTAM OLUŞMALI”

İhaleleri inceleyen komisyon, rekabet ve maliyet ile ilgili uyarıda bulundu. Komisyon tarafından oluşturulan raporda şu ifadelere yer verildi; “Belediyemizin ihtiyacı olan malzeme alımlarında fırsat eşitliğinin sunulması adına rekabeti arttırıcı ortam oluşması için fazla teklifin alınmasına itina gösterilmeli ve yaptırılan işlere farklı firmaların girmesine de imkân sağlanarak, sürekli aynı türden malzemenin değişik bayi, işletme ve ticarethanelerden alınmasının maliyeti ciddi biçimde düşürmesi dolayısıyla belediyemizin menfaatleri göz önünde tutulmalıdır.”