Körfez Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 15 Ocak’ta cenaze evlerine taziye ikramında bulunmak üzere hizmet alımı gerçekleştirdi. Cenazesi bulunan evlere 50 kişilik pide ve ayran ile 150 kişilik lokma dağıtımı işini Körfez Belediyesi’nin iştirak şirketi olan Nazende İşletmecilik Gıda Anonim Şirketi aldı ve 30 Ocak’ta da sözleşme imzalandı.
YAKLAŞIK MALİYETİ 19 MİLYON LİRA
Körfez Belediyesi “Taziye İkramı, Lokma İkramı ve Taziye Hizmeti Alım İşi” kapsamında ihaleye çıktı. Yaklaşık maliyeti 19 milyon 272 bin lira olan ihaleyi Nazande İşletmecilik Şirketi 15 milyon 740 bin liraya aldı. 1 Şubat’tan 31 Aralık 2026 tarihine kadar geçerli olacak sözleşme kapsamında pide ve ayran dağıtımı yapılacak.
PİDELER 50 KİŞİLİK OLACAK
2026 yılı içerisinde Körfez’de ikamet eden vatandaşların cenazelerinde ihtiyaç duyulan cenaze taziye ikramı kapsamında pide ve ayran malzemesi ile lokma dahil pişirme ve dağıtma işlemleri gerçekleştirilecek. Cenazesi bulunan her haneye 50 kişilik pide ve ayran, 150 kişilik de lokma hazırlama ve dağıtımı yapılacak. Nazende İşletmecilik Şirketi, toplamda 45 bin adet pide ve ayran, 18 bin adet de lokma paketini, malzeme dahil pişirerek idareye teslim edecek. Körfez Belediyesi taziye hizmetleri kapsamında taziye çadırı, plastik masa ve sandalye, elektrikli çay semaveri gibi hizmetler de sunacak.
