Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koronavirüs’e karşı Encümen tam yetkili

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Olağanüstü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Olağanüstü meclis toplantısı Başkan Tahir Büyükakın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Mecliste uzayan tek madde son madde oldu. Büyükşehir Belediyesi pandemi süresince olağanüstü durumlarda sadece pandemiyle ilgili alınacak karar yetkisinin Büyükşehir encümenine verilmesi yönünde madde getirdi.

CHP ÖNCE İTİRAZ ETTİ

Söz konusu madde; “9. Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı’nın, Pandemi sürecinde ihtiyaç duyulan ve Meclisin uhdesinde bulunan ivedilik arzeden kararların encümen tarafından alınması ve ilk olağan meclis toplantısında meclise sunulması,” şeklindeydi. Bu maddeye CHP grubu itiraz etti. Meclis yetkisinin encümene verilmemesini istedi. Bunun üzerine açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu açıklama yaptı. Gündoğdu, “Olağanüstü meclis yapma hakkımız yılda üç kez. Ayda bir kez. Sadece pandemiyle ilgili alınacak kararların encümene devredilmesi hukuken de sıkıntılı değil. Meclisi toplama şansımız olmayabilir. Sadede pandemiyle ilgili kararlar alınacak” dedi.

DÜZELTME TALEP ETTİLER

AK Partili meclis üyesi İrfan Kurt, “Bu yetki devri rutin meclis kararları yetkisi değil. Sadece pandemiyle ilgili kararlarda yetki vereceğiz. Olağanüstü bir süreçteyiz. Buna ihtiyacımız var” dedi. CHP’li Engin Taşdemir, “Sadece pandemiyle ilgili kararlar alınması halinde bu durum olabilir. Biz pandemiyle mücadele kapsamında deyimini karara eklersek bu daha uygun olur” ifadelerni kullandı. CHP’li Orhan Tanış da bu yönde fikir belirtti.

OY BİRLİĞİYLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Zaten buradaki niyet o. Ama karara pandemiyle mücadele kapsamında ibaresi eklenecek. Kararı öyle düşeceğiz. Herkesin kalbi mutmain olsun. Süreyi de ilk olağan meclis toplantımıza kadar yazarız. Tahmin ediyorum bu iki buçuk ay kadar sürebilir” dedi. Başkan Tahir Büyükakın, encümende alınacak bu kararların, İl Hıfzısıhha Kurulundan çıkacak kararlarla ilişkili olacağının altını çizdi. Bu düzeltmeyle birlikte madde meclisten oy birliğiyle geçti.