Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KSMMMO, Cumhuriyet’i kutladı

Kocaeli Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası, Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında, Wellborn Otel’de düzenlenen bir geceyle Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Kocaeli Serbest Mali Müşavirler

KSMMMO Mesleki Dayanışma ve Sosyal Faaliyet Komisyonu tarafından düzenlenen, öğle namazı sonrası Fevziye Camii’nde Cumhuriyet şehitleri için okutulan mevlit ile başlayan Cumhuriyet Haftası etkinliği, aynı günün akşamında Wellborn Otel’deki organizasyonla devam etti. Gecenin açılış konuşmasını KSMMMO Başkanı Ender Şenol yaptı.

İKTİDARA ELEŞTİRİ

Cumhuriyetin oluşumunu, gelişimini ve neden ihtiyaç duyduğumuzu bilmemiz gerektiğini vurgulayan Şenol, “Toplumun kendi kendisini yönetmesi anlamına gelen Cumhuriyet’in, iktidar tarafından halkı yönetmek haline geldiği açıkça ortadır. Cumhuriyet’i kuran o ilk temsilcilerle şimdiki temsilcileri bir karşılaştırıp değerlendirmek gerekir” ifadelerini kullandı.

yonetim kurulu

İZMİT’İN TARİHÇESİ

Gecede Kocaeli Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Tarih bölümü Öğretim Görevlisi Kazım Çelik, ‘Egemenlik hakları ve kullanımı’ hakkında bir konuşma yaptı. Ardından Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Esma Torun Çelik, Cumhuriyet döneminden bugüne İzmit’in tarihçesini anlattı.

zeybek3

DUYGU DOLU ANLAR

Ve son olarak yine Kocaeli Üniversitesi profesörlerinden Vasfi Haftacı da Cumhuriyet’in tarihçesiyle ilgili bilgiler verdi. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibinin hazırladığı ‘Sarı Zeybek’ adlı Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan, izleyenleri duygulandıran bir gösteri sahnelendi. Gece Atatürk’ün sevdiği şarkılarla devam etti.