Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Cumhurbaşkanı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Corona virüsüne karşı aşılama seferberliğini tam gaz sürdüren Türkiye, 1 Temmuz’da normalleşme sürecine geçerken, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi de bu kritik dönemeç sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, salgının seyri, aşılama çalışmaları, turizm sezonu masaya yatırıldı. Merakla beklenen “Kurban Bayramı tatili 11 gün olacak mı” sorusunun da cevap bulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası açıklamalarda bulundu.

AŞI ÇAĞRISI

Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye salgın sürecini başarıyla yürüten tüm ülkelerin ilk sıralarında yer almaktadır. Dünyanın pek çok yerinde testler ücrete tabi iken biz ücretsiz test hizmeti sunduk. Aynı şekilde aşı hizmetini de ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımıza artık 18 yaşın üzerindeki herkese açılmış aşı randevularını bir an önce almaları çağrısında bulunuyorum. Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temele dayanmadığının altını çizmek istiyorum. Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar temizlik, maske, mesafe başta olmak üzere tedbirlere uymaya devam etmeliyiz.

EMEKLİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ

Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz. Böylece 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.