Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzey Marmara’nın kurdelesini Vali Seddar Yavuz kesti

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 6. Kesimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. Açılış kurdelesini kesenler arasında Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da yer aldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun 6.

Türkiye’nin ana transit geçiş yolu olması hedeflenen ve Avrupa’yı Asya’ya bağlayan koridorda önemli bir rol üstlenecek olan’nda 56,5 km ana gövde, 11,6 km bağlantı yolundan oluşan Kurtköy-Akyazı etabının İzmit 1- Akyazı kısmının açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katılımıyla gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM

TEM Akyazı Kavşağında düzenlenen törene; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz,  Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve çok sayıda davetli katıldı.

CUMHURBAŞKANI KATILDI

Bakan Karaismailoğlu’nun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmalarında; ‘Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Açılışını yaptığımız Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy- Akyazı kesiminin İzmit 1- Akyazı arasındaki kısmının ülkemize, bölgemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün hizmete açtığımız kısmın uzunluğu bağlantı yolları ile birlikte 68 km’yi geçiyor. Projede şimdiye kadar hizmete verilen yolların toplam uzunluğu ise 389,3 km’yi buldu.

YILLIK KATKI 2.5 MİLYAR TL

Kuzey Marmara otoyolunun 2016 yılında Odayeri Paşaköy ile başlayan ve etap etap bugüne kadar devam eden kısımlarının açılışlarında son bir bölüm daha kaldı. İnşallah bu son kısmı da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlamış olacağız. Yatırım bedeli 3,1 milyar Dolar olan bu kesimin ülkemiz ekonomisine sadece vakit ve akaryakıt tasarrufundan sağlayacağı yıllık katkı 2,5 milyar TL’dir. Bugün açılışını yaptığımız bölümün maliyeti de 431 Milyon Doları buluyor. Bu otoyol İstanbul’un her iki istikametinde de araç trafiğinde çok büyük rahatlama sağlayacaktır. Şuana kadar açılan kısımlarda bu faydayı zaten görmeye başladık” dedi.

MAKASLAR ANI OLARAK SAKLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından kurdele kesimine geçildi. Erdoğan, tören alanında bulunan protokol üyelerinin isimlerini sayarak, açılışın ardından kurdelenin kesildiği makasların anı olarak saklanmasını istedi. Erdoğan, açılış sırasında “İnşallah ‘Yol medeniyettir’ ilkesiyle yürüdüğümüz bu yolda, kazasız belasız nice yılları Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ya Allah Bismillah.” sözlerinin ardından tören alanında kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Kuzey Marmara Otoyolu 2 Kuzey Marmara Otoyolu