Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş Sendikası Yönetimi iddialara cevap verdi

Son günlerde Lastik İş Sendikası Yönetimi ve Lastik İş Sendikası eski Genel Başkanı Merhum Abdullah Karacan ile ilgili iddialara yönetimden cevap geldi.

Son günlerde Lastik İş

Lastik İş Sendikası Yönetimi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sendikamızın Onursal Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın öldürülmesi ile başlayan sendikamızın varlığını hedefleyen saldırılar ahlaksızca sürdürülüyor. 10 Eylülde yayınlanmış bulunan sendikamızın Başkanlar Kurulu açıklamasından sonra da asılsız ve iğrenç karalamaların devam ettiğini görüyoruz.

“ASILSIZ SUÇLAMA VE KARALAMA”

Bu nedenle Başkanlar Kurulumuz yeniden bir araya gelerek durumu değerlendirmiş ve bu açıklamanın yapılmasını gerekli görmüştür. Öncelikle bundan önce yapılmış tüm açıklamalar Başkanlar Kurulumuz tarafından bütün üyelerinin onayı ile ve ortak görüş olarak açıklanmıştır. Son dönemde yapılan saldırıların asıl hedefinin sendikamızın tüzel kişiliğini, saygınlığını ve mücadele gücünü zedelemek olduğuna başkanlar kurulumuzun kuşkusu yoktur. Başkanlar kurulumuz bir bütün olarak sendikamıza, Onursal Genel Başkanımız Abdullah Karacan’a, Genel Başkanımız Alaaddin Sarı’ya ve Yönetim Kurulu üyelerine yönelik asılsız suçlama ve karalamaları nefretle kınamaktadır.

“ÇAMUR AT İZİ KALSIN”

Başkanlar kurulumuz içinde bulunduğumuz dönemin özelliğini de dikkate alarak bu saldırıların başlangıç sürecine girilmiş bulunan lastik toplu iş sözleşmelerinde sendikamızı güçsüz bırakmak isteyen çevrelerce yaygınlaştırıldığı görüşündedir. Böylece kamuoyunda sendikamız hakkında kuşku bulutları ve soru işaretleri yaratılmaya çalışılıyor. Binlerce üyemizin geleceğine, işine ve ekmeğine yönelik bu ahlaksız saldırıya karşı Lastik-İş Sendikası bütün mensupları ve yönetici birimleriyle mücadele edecektir. ‘Çamur at izi kalsın’ şeklindeki çirkin bir anlayışın uzantısı olarak karanlık odaklarla ilişkili olduğu artık açığa çıkmış bir takım kişiler kendi çıkarları için adımlar atıyor. Yalan söylemekten çekinmiyor, iğrenç iftiralara başvuruyor.

ABDULLAH KARACAN

Sendikamızın Başkanlar Kurulu bildirisinin başkanlar kurulundan habersiz yayınlandığı yalanını dahi ortaya atabiliyorlar. Onursal Genel Başkanımız Abdullah Karacan’ı karanlık çıkar ilişkileri içinde göstererek sendikamızın saygınlığını yok etmeye çalışıyorlar. Genel Başkanımız Alaaddin Sarı ile yönetim kurulu üyelerimizi de zorlama olduğu açıkça görülen sahte iddialarla bazı usulsüz ilişkilerin içinde olarak göstermeye çalışıyorlar.

“İFTİRACILAR LEKE SÜREMEYECEK”

Daha önce de belirttiğimiz gibi Lastik-İş Sendikası Başkanlar Kurulu olarak sendikamıza, Onursal Başkan’ımız Abdullah Karacan’a ve Genel Başkanımız Alaaddin Sarı’ya yönelik çirkin iftira ve saldırıları şiddetle kınıyoruz. Lastik-İş Sendikasının, tarihinin hiçbir dönemi için hesabını veremeyeceği bir konu yoktur. Tüm işlem ve eylemler üyelerinden başlayarak büyük bir açıklık ve sorumluluk duygusu içinde herkesin gözü önünde yaşanmıştır; yaşanmaya devam edecektir. Lastik-işin tertemiz geçmişine yalancılar ve iftiracılar hiçbir leke süremeyecektir. Sendikamız Lastik-İş, Petrol, Kimya, Lastik işkolundaki işçilerin hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesini önüne çıkan her türlü engeli aşarak sürdürecektir.

“ÖLÜMÜNÜ FIRSAT BİLDİLER”

Bir önceki Başkanlar Kurulu açıklamasında belirttiğimiz gibi Abdullah Karacan’ın sağlığında sesleri çıkmayanlar, ölümünü fırsat bilerek bugün saldırıya geçmişlerdir. Ancak meydanı boş bulduklarını düşünenler yanıldıklarını en kısa sürede anlayacaktır. Çünkü Lastik-İş topluluğu, üyesinden temsilcisine, delegesinden yöneticisine kadar örgütüne, hak ve özgürlüklerine, geçmişine ve geleceğine sahip çıkmaktadır.

ALAADDİN SARI HEDEF ALINIYOR

Yalan yanlış iftiralarla Genel Başkanımız Alaaddin Sarı’yı hedef alanlar da, sıçrattıkları çamurun içine gömülecek ve yasalar önünde hesap vereceklerdir. Çünkü yayılmaya çalışılan tehdit ve rüşvet iddiaları iğrenç iftiralardan başka bir şey değildir. Bu asılsız suçlamalar ve iftiralar konusunda yasal takibat ve suç duyuruları hızla gerçekleştirilecektir.

“BAŞKA AÇIKLAMA YAPILMAYACAK”

Lastik-İş, üyelerinin hak ve özgürlükleri için mücadelesini yükselterek kararlılıkla yoluna devam edecektir. Lastik-İş’i kamuoyunda küçük düşüreceklerini, suçlu göstererek zayıflatacaklarını sananlar Lastik-İş üyelerinden ve tüm mensuplarından gereken cevabı en kısa zamanda alacaktır. Lastik-İş Sendikası Başkanlar Kurulu olarak bu konuda sendikamıza yönelik asılsız suçlama ve karalamalar için çok gerekli olmadıkça başka bir açıklama yapılmayacaktır.

Tüm Kamuoyunu iğrenç ve asılsız suçlamalar konusunda dikkatli ve uyanık olmaya davet ediyoruz. Çünkü yöneltilen asılsız suçlama ve karalamalar sendikamızın yanı sıra tüm halkımızın ve çalışanların ekmek ve demokrasi mücadelesine yapılan bir saldırı niteliğindedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”