Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Lastik-İş Sendikası yüzde 80 zam istiyor

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için sendika taslağını işverene bugün verecek. Sendika işçilerin ücretlerine yüzde 80 zam istedi.

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. Özgür Kocaeli GAazetesi’nden Suriye Çatak TEk’in haberine göre; Sendika işçilerle yaptığı anket çalışmasından sonra hazırladığı taslağı yarın işverene verecek. Taslakta sendika işçilerin ücretlerine yüzde 80 oranında zam isteyeceği öğrenilirken, iki dönemdir sözleşme masasına ayrı oturan Goodyear işvereni bu sözleşmede de Brisa, Pirelli ve Prometeon’dan ayrı masaya oturacak. Ancak sendika tüm işverenlere aynı taslağı verecek.

YENİ YILDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Eşit işe eşit ücretin olduğu tek sendika olan Lastik-İş Sendikası lastik sektörünün en önemli toplu iş sözleşmesi için hazırlıklarını tamamladı. Hazırlanan taslakta işçilerin ücretlerine yüzde 80, sosyal haklara ise yüzde 150 civarında bir zam talep etmesi bekleniyor. Yarın teslim edilecek taslağın ardından işveren ve sendika arasında yer gün tespiti yapılacak ve Ocak ayının ikinci yarısında görüşmelerin başlaması bekleniyor. Pirelli, Prometeon ve Brissa birlikte, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikası ise ayrı masaya oturacak.