Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde faaliyetlerini yürütmekte olan ÖZKA Lastik’te iş veren ve işçiler arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Kasım ayında başlayan ve bugüne kadar 8 görüşme gerçekleştiren taraflar anlaşmaya varamadı. İşçileri temsilen DİSK’e bağlı Lastik İş Sendikası ile iş vereni temsilen Özka Lastik’in tekliflerde anlaşamaması üzerine arabulucu süreci başladı. Lastik İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gökhan Atalay sürece ilişkin Bağımsız Kocaeli’ye açıklamalarda bulundu.
YÜZDE 75 İSTEDİK
Lastik İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gökhan Atalay yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İş verenle görüşmelerimiz Kasım ayında başladı ve bugüne kadar da 8 oturum gerçekleştirdik ancak bir sonuç alamadık. Biz yüzde 75 teklif ettik ancak iş veren ilk önce enflasyon farkı kadar maaş önerisinde bulundu daha sonraki görüşmelerde yüzde 19’a kadar çıktı.
ARABULUCU SÜRECİ BAŞLAYACAK
İş veren tarafının bize teklif ettiği yüzde 19 oranındaki zam oranı yeterli olmadığı için arabulucu süreci başlayacak. Şuan atama yapılmadığı için bir tarih veremem. Yapılacak olan atamadan sonra süreç başlayacak ve biz de sürece göre ilerleyeceğiz.”