Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Leyla Hanım’ın galası için 10 Şubat 2023 planlanıyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katıldığı TV Programında Türkiye’de doğrudan halkın oylarıyla göreve gelen ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan’a dair yaptığı konuşmasında, “Halkın ‘Leyla Abla’ diyerek yıllardır andığı çok önemli bir karakterdir Leyla Atakan. Çektiğimiz Leyla Hanım filminin galasını ölüm yıldönümünde yapmak istiyoruz” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün saat 10.00 Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Teras Alanında gerçekleştirilen canlı yayında konuşmacı oldu. Başkan Hürriyet Halk TV’de yayınlanan Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programında milyonlara çalışmalarını anlattı.  Programda efsane müzik grubu Moğollar unutulmaz şarkıları seslendirdi. Başkan Hürriyet programda hayata geçirilen birçok projenin yanı sıra İzmit’in efsane Belediye Başkanı Leyla Atakan’ı da anlattı.

“ZORLU YILLARDA GÖREVE GELDİ”

Hürriyet programda Leyla Atakan’a dair şu ifadeleri kullandı; “Leyla Atakan çok kıymetli bir karakter. Çok değerli bir yönetici. Yıllar önce Türkiye’de serbest seçimle yani doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş ilk kadın il belediye başkanı Leyla Atakan’dır. İzmit’in belediye başkanı. O dönemde 1968 yılı ve o yıllar zorlu yıllar. CHP’den aday gösterilmiş. CHP bile ‘Acaba bir kadın adayla kazanabilir miyiz?’ Diye düşünmüş. Böyle bir dönemde önce ocak başkanı olmuş Maşukiye’de. Sonra da il başkanlığı yarışında galip geliyor. Kocaeli’de ilk kadın il başkanı oluyor.

“ROL MODEL OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Ardından öyle bir seçim kampanyası yürütüyor ki. Halka mektup yazıyor, tek tek insanlara ulaşıyor. Arabalarla kayıtlar dinletiyor. Vaatlerini anlatıyor. Çok önemli bir şey söylüyor ‘Oylarınızı size helal ettireceğim ve sizi pişman ettirmeyeceğim.’ Onun seçilmesiyle yer yerinden oynuyor adeta. O dönemlerin gazetelerinde hep böyle yazar. Kadının siyasetteki yeri açısından kadınlara rol model olması çok değerli.

“HAYATINI FİLME ÇEKTİRDİK”

Seçildikten sonra yaptıklarıyla muhteşem eserler bırakıyor. Körfez manzarasına sahip olan Kocaeli Fuarı Leyla Atakan’ın eseridir. Onun hayatını filme çektirdik. Hizmetleri Dökü-Drama tekniğiyle çekildi film. Çok kıymetli bir film oldu. Başrollerinde Özge Borak, Devrim Nas, Bekir Aksoy, Beyti Engin, Serhan Arslan, MaNga grubunun solisti Ferman Akgül gibi önemli oyuncular filmde yer alıyor.

“LEYLA ATAKAN’IN BAŞARILARI ANLATILIYOR”

1 saatlik belgesel film. Kocaeli Fuarını 40 günde kısa bir sürede nasıl yaptı, su sorununu nasıl çözdü? Kooperatifleri nasıl destekledi? Verem Savaş’ın kurulmasında nasıl katkı verdi? Altapı sorunlarına nasıl çözüm getirdi? Seçilir seçilmez ekmek sorunuyla baş başa kalıyor? Nasıl halka bedava ekmek dağıttı? Çenesuyunu halka bedava dağıttırıyor.

“2023’TE GALASI YAPILACAK”

Seçimden önce kendisine ağır hakaretler eden o dönemin bürokratlarından bir tanesini yanına çağırarak siyasi ayrımcılık yapmaksızın , ‘Ben her şeyi unutuyorum. Senin deneyimlerinden bu halk yararlanacak. İlk talimatım: Halkım çenesuyunu bedava içecek’ diyor. Halkın ‘Leyla Abla’ diyerek yıllardır andığı çok önemli bir karakterdir Leyla Atakan. Türkiye açısında da çok kıymetlidir. İnşallah 2023’te filmin galasını yapacağız. Ulusal ve Uluslararası birçok festivalden ödül aldık. 5 ayrı ödül kazandık. Henüz daha gösterimini yapmadık.

“İZMİT UNUTMAZ”

Filmin ilk gösterimi Leyla Atakan’ın ölüm yıldönümü olan 10 Şubat akşamı yapmak istiyoruz. Görev süresini tamamlayamadan, görev süresinin 3. Yılında fuar incelemesinden dönerken yanındaki meclis üyeleriyle birlikte vefat etti. Çok zamansız ayrıldı aramızdan. Daha yapacak çok işi vardı. O yüzden onu unutmamaya, unutturmamaya çalışıyoruz. İzmit Unutmaz diyoruz biz.”