Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mehmet Nazım Gençtürk’ten teşvik çadırı tepkisi

CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, Kent Meydanı’nda kurulan teşvik tanıtım çadırıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

CHP Kocaeli İl Yönetim

CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk, Kent Meydanı’nda kurulan teşvik tanıtım çadırıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Teşviğin tanıtımı için değil kendisi için bütçe ayrılması gerektiğini ifade eden Gençtürk’ün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “İzmit Kent Meydanı’na yaklaşık beş gündür hummalı bir çalışma var. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, sadece iki gün sürecek kamu kurumları teşvik tanıtım(!) programı için yaklaşık 3 milyon lira harcayarak (katılımcıların ulaşım-konaklama vs. masrafları da düşünüldüģunde fazlası var azı yok) ‘yoktan var etme yöntemi’ ile bir organizasyon düzenliyor.
Nedir yoktan var etme yöntemi?

PARKELER KIRILDI

Mesela Kocaeli Kongre Merkezi’nde kapalı alan var, alt yapı var, otopark var, havalandırma var, fuaye var, wc var, güvenlikli geçiş var vs (Interteks Uluslararası Fuar Merkezi’ni yıkmasalardı orada da vardı) İzmit Kent Meydanı’nda bunları hiçbiri yoktu ama tanıtım günleri için ne hikmetse burayı seçtiler ve iki gün için bunların hepsini sıfırdan yaptılar!
Önce meydanın aksesuarları söküldü, sonra devasa tırlar girdi meydana (parkeler kırıldı), akabinde 1000m2’lik dev bir çadır kuruldu.

PEK ÇOK İLDEN GELEN İŞÇİLER

Bursa’dan zemin kaplamaya, İstanbul’dan tavanı süslemeye, Ankara’dan sahne kurmaya, Sakaraya’dan balon şişirmeye ekipler geldi. Dev led ekranlar kuruldu, çadıra klimalar takıldı, elektrik hattı döşendi, stantlar, panolar, x-ray kapılar, giydirmeler, kaplamalar…
TRT’yi, Anadolu Ajansı’nı, sair bakanlıkları tanıtmak(!) için muazzam bir organizasyon kuruldu.
Asıl tahribatı iki gün sonra söküp gittiklerinde göreceğiz.

Şimdi vatandaş Nazım olarak aklımda sorular;

-Pandemi dönemi bize teknolojiyi kullanmayı, bilgiye online ve uzaktan ulaşmanın pratikliğini gösterdi. Tüm kamu kurumları teşvik, burs, girişimci desteği vs. çalışmalarını pekâlâ tanıtım videolarıyla, sıkça sorulan sorularıyla ortak bir online platformda erişime sunabilir ve dev organizasyonlar yerine bu platformun tanıtımı medya, üniversiteler, teknik liseler ve kamu kurumları aracılığı ile yapılamaz mıydı?

-Bu iş sadece bizim ilimizde değil, pek çok ilde benzer bütcelerle yapılıyor. Gerçekten her hafta bir ilde milyonlar harcanarak yapılan bu tanıtım organizasyonlarına harcanan paralar genç girişimcilere, start up’lara, inovasyon projelere teşvik sermayesi yapılamaz mıydı?

-Hadi ben anlamıyorum bu işlerden, illa yüz yüze olması gerekiyor diyelim. Böylesi bir ekonomik sıkıntı döneminde, maliyetlerin çok daha düşük tutulabileceği, hali hazırda bu tip organizasyonlara özgülenmiş, alt yapısı müsait, en azından tuvaleti olan bir yer seçimi yapılamaz mıydı?

-KOSGEB gibi TÜBİTAK gibi kurumların pek tabii gençleri ve girişimcileri destek programlarından haberdar etmeleri değerli.  Ancak mesela Anadolu Ajansı (AA), TRT veyahut Cumhurbaşkanlığı’na bağlı çalışma ofisleri neyi tanıtacaklar? Bu kurumlar acaba devlet sermayesi aracılığı hükümet propogandası yapmanın yeni bir yolunu mu buldular?

-Hizmet makamı olması beklenen ve devlet sermayesini kullananan kurumlarının reklama-tanıtıma neden ihtiyacı vardır?  Zaten teşvik, fon, burs vs. arayan öğrenci, girişimci vs. tüm bu kurumların kapısını aşındırmıyor mu?
Asıl soru;  Siz bu imkanları sağlarken adil, tarafsız ve liyakat esaslı davranabiliyor musunuz?”