Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Metal iş kolunda arabulucu süreci başladı

Türkiye genelinde Metal iş kolundaki işçiler ile MESS arasında yürütülen toplu iş görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından gözler arabuluculuk sürecine çevrilmişti. Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki toplu iş görüşmelerinde arabuluculuk dönemi bugün resmen başladı.

Türkiye genelinde Metal iş

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında yeni dönemi kapsayan toplu iş görüşmelerinde anlaşmazlık yaşanmış, görüşmeler geçen ayki son görüşme ile sonlandırılmıştı.

MESS ile yürüttüğümüz Gbrup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde resmi arabulucu olarak atanan Prof. Dr. Muhittin Astarlı başkanlığında ilk toplantı gerçekleştirildi. Taraflar toplantıda görüşlerini sundu. Süreç devam ediyor.

Bilindiği üzere Türkiye genelinde 160 bin Kocaeli’de ise 30 bini aşkın işçiyi ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde masada anlaşma sağlanmadı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yüzde 140, Türk Metal’in yüzde 119 zam teklifine karşılık MESS masaya yüzde 35 zam teklifi ile geldi. Sendikalar MESS’in teklifinin yoksulluk sınırının altında yaşayan metal işçileri ile alay etmek olduğunu söyleyerek masadan kalktı.