Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mİlyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor: Kaza tespit raporlarında yeni dönem!

Türkiye’de milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte trafik kazalarındaki kaza tespit tutanağı artık e-devlet üzerinden yapılabilecek. 

Türkiye'de milyonlarca araç sürücüsünü

TÜrkiye’de milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve kamu ait işlemlerin yapıldığı e-devlet sistemine yeni bir özellik daha eklendi. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte trafik kazaları sonrasında tutulmakta olan kaza tespit tutanağı artık e-devlet üzerinden gerçekleşebilecek. Uygulama kısa bir süre önce hizmet vermeye başladı. e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak olan kaza tutanakları sadece iki aracın yaptığı kazalarda geçerli olacak, zincirleme kazalarda yine kağıt kullanılacak.

NASIL KULLANILACAK?

– e Devlet uygulaması üzerinden arama bölümüne “Kaza tutanağı” yazınız.  Açılan bölümde “Yeni tutanak oluştur” ya da “Yeni tutanağa dahil ol” seçeneklerinden birini seçiniz. Bulunan konumu giriniz.  Araç bilgilerini yazınız.  Kaza senaryosu girilir. Yaşanan kazaya dair fotoğrafları yükleyin. Trafik sigortası bilgilerini giriniz. Tutanağı tamamlayarak Sigorta Bilgi Merkezi’ne gönderin.