Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muharrem Tutuş İzmit’in borçların anlattı

İzmit Belediyesi’nin Ak Partili meclis üyesi Muharrem Tutuş, SGK borçlarına karşılık devredilecek olan taşınmazlarla ilgili gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında konuştu. Tutuş belediyenin ve şirketlerinin Ak Parti dönemindeki ve mevcut dönemdeki borç miktarlarını tek tek anlattı.

İzmit Belediyesi'nin Ak Partili

ugur

İzmit Belediyesi Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na olan prim borçlarına karşılık teklif edilen ve kurum tarafından uygun görülen taşınmazların devredilmesi ile meclisi bugün olağanüstü topladı. İzmit Belediyesi’nin Ak Partili meclis üyesi Muharrem Tutuş, SGK borçlarına karşılık devredilecek olan taşınmazlarla ilgili gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında konuştu. Tutuş belediyenin ve şirketlerinin Ak Parti dönemindeki ve mevcut dönemdeki borç miktarlarını tek tek anlattı. Muharrem Tutuş’un konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Geçtiğimiz mecliste bu maddenin gündeme alınması teklif edilmişti. Bizler gündeme aldık. Ancak o mecliste oylama yapmadık. İlgili mahallelerin muhtarları ile görüşülmesini ve ona göre oylama yapılmasını istedik. Ancak gelinen noktada bugün muhtarlarımızla idarenin hiçbir şekilde bir iletişim kurmadığını öğrendik.

AK PARTİ VE CHP DÖNEMİ BORÇ KARŞILAŞTIRMASI

Bugün SGK’ya devredilmek istenen bahse konu yerler önceki meclislerde de görüşülmüş, komisyonlarda tartışılmış ve ortak kararlarla yerlerinde tespit yapılmış, satılmaması uygundur diye ortak karar aldığımız yerler var bu listenin içinde. Yine kamuoyunda bu borçlar eski borçlar, Ak Parti döneminde yapılmış borçlar diye haberler okuduk. İzmit Belediyesi’nin 2019’daki borcu faiziyle birlikte 30 milyon TL iken bugün borç 91 milyon TL civarında. BEKAŞ 2019’da faiziyle birlikte 13 milyon TL borcu var iken bugün maalesef BEKAŞ’ın sadece SGK borcu 335 milyon TL. SARBAŞ’ın 2019 yılında hiçbir şekilde SGK borcu yokken bugün faiziyle birlikte borcu 7 milyon 700 bin TL’ye yaklaşmış durumda.

ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Bizler 5 yıldır sürekli söyledik, belediyemizin mali durumunu düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yaparız, bu durumda asla siyaset yapmayız diye defalarca söyledik. Bizler normal şartlarda her konuda elimizden gelenin fazlasını yaptık. Yine yaparız. Bu konuyla ilgili de yapacağız. Dünyadaki kıtlığın bile önüne geçebilecek tarım fikirleri ürettiğini iddia eden bir belediyeden bugün geldiğimiz noktada tarımsal işler yapılabilecek merkez dışındaki kırsaldaki alanların neredeyse tamamının satılmış ve satılmak üzere yetki istenir duruma gelmesini anlamakta zorluk çekiyoruz.

YİNE MAĞDURİYET BEKLENTİSİ

Tarım alanlarını da bu listenin içine koyulmasında yine bir mağduriyet beklentisi oluşmuş gibi hissediyoruz. Bu tarım alanlarının satışı grup ortak kararları ile satılmasın kararı çıkmışken ona rağmen bu yerlerin listeye konarak, Cumhur ittifakının biz satılmasın diye karar almıştık yine satılmasın demesini, bugün bile meclise teşrif etmeyen, ne kadar önemli işi var bilmiyorum, 2.5 yıldır meclise katılmayan başkanın belki de beni yine çalıştırmıyorlar diye afişleri bilboardları hazır bekliyor. Buradan daha önemli bir işi olduğuna göre bu konuda çalışma yapıyoruz diye düşünüyorum. Biz belediyeye elimizden ne geliyor, ne gerekiyorsa yaptığımızı düşünüyoruz.

YAPILANDIRMA ÖDENMEDİĞİ İÇİN

Biliyorsunuz bir yapılandırma olmuştu devlet eliyle. Hem şirketler hem belediye borçları yapılandırılmıştı. Bu yapılandırmada taksitler ödenmedi. Eğer o taksitler ödenmiş olsaydı 100 milyon TL’ye yakın bir faiz ortadan kalkmış olacaktı. Sırf yapılandırma taksitleri ödenmediği için İzmit halkına 100 milyon TL’lik bir yük bindirilmiş durumda.” Muharrem Tutuş’un konuşmasının ardından meclise gelen muhtarlarla fikir alışverişinde bulunulmak üzere oturuma 10 dakika ara verildi.