Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhip Kanko 60 bin TL maaş düşük dedi…

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko aylık maaşları 60 bin TL civarında olan yargı mensuplarıyla ilgili konuştu. İskoçya’dan örnek veren Kanko yargı mensuplarının maaşlarının düşük olduğunu, bağımsız olamayacaklarını ifade etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip

ugurCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko aylık maaşları 60 bin TL civarında olan yargı mensuplarıyla ilgili konuştu. İskoçya’dan örnek veren Kanko yargı mensuplarının maaşlarının düşük olduğunu, bağımsız olamayacaklarını ifade etti. Muhip Kanko’nun konuşmasında şu ifadeler yer aldı; “Teşekkürler Sayın Başkan. Maalesef yirmi iki yıllık iktidarınız döneminde yargıyı öyle bir hâle getirdiniz ki ülkemin hâkim ve savcıları iktidarın baskısı yüzünden verecekleri kararlardan çekinir hâle geldi. Yargının bağımsızlığının kalmadığı bu dönemde, düzende toplumdaki insanların da adalete güveni kalmadı.

İSKOÇYA’DAN ÖRNEK VERDİ

Yargılama makamında bulunan hâkimlerin bağımsız olması, hiçbir kişi veya merciden emir almaması, kısacası özgür olması, hukuka bağlı olması gerekirken saraya bağlı hâle geldiler. Maaşları da düşük olan savcı ve hâkimlerimiz ekonomik olarak da maalesef bağımsız değiller. Avrupa’da kariyer başlangıcında olan yargı mensubu İskoçya’da aylık 13 bin Euro civarında maaş almaktayken ülkemizde 60 bin TL yani 1.800 Euro… Ev kiralarının çok yüksek seyrettiği ülkemizde büyükşehirlerde göreve yeni başlayan hâkim ve savcıların yargılama süreçlerinden daha çok geçim derdine düştüğü bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Buradan Hükûmete ve Adalet Bakanına seslenmek istiyorum: Yargının kamuoyu nezdindeki güvenini yerine getirmek, daha adil ve daha bağımsız bir yargılama süreci için maaşlarda iyileştirme yapılmalı.”