Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mustafa Soydabaş’ın maaşını da kestiler!

İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Mustafa Soybadaş işyeri yıkılan 2 alkollü mekan işletmecisine yeniden ruhsat verilmesiyle ilgili mecliste tartışma yaratmıştı. Görevlerinden istifa ettirilen Soydabaş BELDE A.Ş. yönetim kurulu üyeliğinden de çıkarıldı.

İzmit Belediye Meclis Üyesi

Ugur ENC minAdalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Mustafa Soybadaş işyeri yıkılan 2 alkollü mekan işletmecisine yeniden ruhsat verilmesiyle ilgili mecliste tartışma yaratmıştı. Soydabaş ve beraberindeki bir grup meclis üyesi AKP’li Engin Uçar’ın ruhsat önergesinde çekimser kalmış ve Millet İttifakı’nın oyları ile söz konusu madde mecliste kabul edilmişti. İşyeri 6 yıl önce Akçaray Tramvayı çalışmaları için yıkılan esnafa umut olan meclis kararıyla ilgili daha sonra İzmit Kaymakamlığı yürütmeyi durdurma istemli iptal talebiyle mahkemeye başvurdu.

EK GELİR SAĞLANMIŞTI

Mahkeme süreci devam ederken AKP’liler kendi içlerinde ‘çatlak’ olarak gördükleri önerge ve çekimser oylarla ilgili harekete geçti. Engin Uçar ve Mustafa Soydabaş istifaya zorlandı. Mustafa Soydabaş grup başkan vekilliğinden, büyükşehir imar komisyonu başkanlığından istifa etti. İzmit grup başkan vekili Muharrem Tutuş oldu. Ancak AKP’lilerin tek hamlesi meclis görevleriyle ilgili olmadı. Mustafa Soydabaş grup başkan vekili olduktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine ek bir gelir sağlanmıştı.

19 OCAK’TA KARAR ALINDI

AKP’li Mustafa Soydabaş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Belde Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri-Sosyal Hizmetler Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi’nde (BELDE A.Ş.) yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti. Her ay yaklaşık 3-4 bin lira huzur hakkı alan Mustafa Soydabaş mağdur olan 2 alkollü mekan işletmecisi esnafa yardım etmek istedikten bu görevinden de oldu. 19 Ocak’ta toplanan BElDE A.Ş. yönetim kurulu Mustafa Soydabaş’ın kurul üyeliğine son verdi. Karar 8 Şubat’ta Kocaeli 4. Noterliği’nde tasdik edildi.

Soydabaş’ın yerine Tutuş geldi!

AKP, 4 ismi ihraç edebilir mi?

Mustafa Soydabaş’ı da ihraç edecek misiniz?

AKP’ye düz kafalı militan lazım!

https://www.bagimsizkocaeli.com.tr/yazarlar/akp-izmit-esnaf-ve-soguk-havalar-h44291.html