Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nail Çiler konuştu: En güzel cevabı hemşehrilerim seçimde verecek!

Gebze Belediye Başkan Adaylığı’ndan çekilen ve partisinin seçimlere adaysız girmesine sebep olan Nail Çiler TÜİK’e tepki gösterdi. Gebze’yi il olabilecek ilçeler raporuna almayan TÜİK’e yüklenen Çiler, en güzel cevabın sandıkta verileceğini söyledi.

Gebze Belediye Başkan Adaylığı’ndan

ugurCHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Belediye Başkan Adaylığı’ndan çekildikten sonra adeta ortadan kaybolmuştu. Bir iki parti programına katılan ancak milletvekili seçildiği son bir yıl içerisinde dişe dokunur herhangi bir faaliyette bulunmayan Çiler dün TBMM’de kısa bir konuşma yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun il olabilecek ilçelerle ilgili raporu üzerine konuşan Nail Çiler söz konusu listede Gebze’nin olmamasına tepki gösterdi. Sandığa gitmekten, aday olmaktan imtina eden ve partisini Gebze’de adaysız bırakan Nail Çiler TÜİK’e en güzel cevabın Gebzeliler tarafından seçimde verileceğini iddia etti.

İLK İL OLMASI GEREKEN YER

Nail Çiler’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye’deki il ve ilçelerle ilgili raporunu bugün açıkladı. Rapora göre 25 ilçe il olmaya aday olarak görülüyor. Enflasyon rakamlarıyla oynayarak vatandaşı yoksulluğa mahkûm eden TÜİK, Gebze’yi il olması beklenen ilçeler arasında göstermeyerek yine saçmaladı. Eğer yeni iller olacaksa ilk il olması gereken yer Gebze’dir. Gebze’nin nüfusu 836 bin, 65 ilin toplamından fazla ihracat yapan bir yer. Nüfusu, Gebze merkezli 4 ilçeyle, 4’ü büyükşehir olmak üzere Türkiye’de 55 ilden daha fazladır; ekonomisi birçok büyükşehirden büyüktür. Gebze’yi il olmaya layık görmeyenlere en güzel cevabı Gebzeli hemşehrilerim seçimde verecektir.”