Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nihat Değer SARBAŞ Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İzmit Belediyesi iştiraki SARBAŞ’ta Dalistan Filiz’in istifası sonrasında boşalan yönetim kurulu üyeliğine uzun yıllar CHP Derince İlçe Başkanı olarak görev yapan Nihat Değer getirildi.

İzmit Belediyesi iştiraki SARBAŞ'ta

Ugur ENC min31 Mart 2019 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen İzmit Belediyesi’nin 2 şirketi bulunuyor. Bu şirketlerden biri Bekaş Bilişim Bayındırlık İnşaat Özel Sağlık Eğitim Enerji Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (BEKAŞ). Bu şirkette genel olarak belediye personelleri istihdam ediliyor. Bir diğer şirket ise Sarbaş İnşaat Özel Eğitim Sağlık Bilişim Akaryakıt Gıda Turizm Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (SARBAŞ). Bu şirket genel olarak belediye işletmelerinden ve bazı yatırımlardan sorumlu.

ORTALAMA MAAŞ 3 BİN LİRA

31 Mart seçimlerinden sonra İzmit Belediyesi iştiraki BEKAŞ ve SARBAŞ’ta yönetim kurulu üyeleri değişti. AKP’li üyeler gitti, yerine CHP’li ve İYİ Parti’li yönetim kurulu üyeleri geldi. Yaklaşık 3 bin lira huzur hakkı alan şirket yönetim kurulu üyelerinde bugüne kadar çok büyük değişiklikler yapılmadı. Son değişiklik Dalistan Filiz’in istifasıyla ilgiliydi. CHP’de İzmit Beldiye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile uzun süre siyaset yapan, Hürriyet sayesinde Mehmet Ali Paşa mahalle temsilciliği ve ilçe yöneticiliği görevlerinde bulunan Dalistan Filiz 31 Mart yerel seçimleri sonrasında SARBAŞ yönetim kurulu üyeliğine getirilmişti.

DALİSTAN FİLİZ’İN İSTİFASI

Kimi konularda ekip arkadaşlarından ayrı hareket eden Filiz son olarak il kongresinde Harun Yıldızlı yerine Hikmet Erenkaya’ya destek vermişti. Ekip arkadaşlarıyla arası açılan Filiz, Hürriyet’ten de uzaklaşmıştı. Dalistan Filiz işyerindeki etik sözleşmeyi öne sürerek geçtiğimiz ay görevinden istifa etti. Uzun süredir yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen Hürriyet’le arası açılınca etik sözleşmesi aklına gelen Dalistan Filiz’in istifası 29 Ocak’ta gerçekleştirilen SARBAŞ Yönetim Kurulu tarafından kabul edildi. Söz konusu karar daha sonra 25 Şubat’ta Kocaeli 3. Noterliği tarafından tasdik edildi.

DERİNCE ESKİ İLÇE BAŞKANI

29 Ocak’ta gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında Dalistan Filiz’in yerine gelecek olan yönetim kurulu üyesi de belirlendi. Dalistan Filiz’in yerine uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Derince İlçe Başkanı olarak görev yapan Nihat Değer getirildi. Nihat Değer’in 11 Mayıs tarihine kadar devam edecek. 11 Mayıs 2021 tarihinde SARBAŞ Genel Kurulu toplanacak. Genel kurulun aynı yönetim kurulu üyeleri ile göreve devam etmesi bekleniyor.

Dalistan Filiz ŞARBAŞ’tan istifa etti!