Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Oğluna torpil yaptırmıştı. Ali Sağlık istifa edecek mi?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSU’nun Genel Müdürü Ali Sağlık, mevkisini kullanarak oğlunun AKP’li bir belediyeden memur yapılmasını sağlamıştı. Sağlık’ın istifa edip etmeyeceğini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki

Konuyla ilgili soruları Bizim Yaka Gazetesi’nden Galip Ataman’a değerlendiren  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Olayı, önyargısız vicdan terazisinde değerlendirdiğimde yasal olduğuna ama etik bulmadığıma kanaat getirdim” dedi. Büyükakın, “Genel müdürümüzün oğlu ile ilgili iddiaları hafta sonu sakin şekilde değerlendirdim. Genel kurulda da söylediğim gibi uygulama hukuka uygun, atamanın yapılmasında engel yok. Vicdan terazisinde tartarak kararımı verdim. Uygulama etik bulunmasa da, benim tasvip etmeyeceğim bir durum olsa da yasalara uygun. Verilecek cezanın yapılan hata ile örtüşmesi gerekir ki burada örtüşmüyor” ifadelerine yer verdi.

GÖREVE DEVAM EDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Olayı, genel müdürümüzle bir kez daha konuştum. Rüşvet, irtikap, usulsüzlük gibi ağır bir suç söz konusu değil. Vicdan terazisinde muhasebesini yaptığımda, hatayı başka bir hata ile düzeltmek doğru olmazdı. Genel müdürün istifasını istemek ise çok ağır bir ceza olurdu. Onun yerine etik olmayan durumu ortadan kaldırılarak hatayı düzeltmeye karar verdim. Genel müdürümüz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevine devam edecek. Ama etik olmayan bir şekilde devlet memuru yapılan oğlu görevinden istifa edecek” dedi.