Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okul inşaatı için sponsor aranıyor!

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün Sırrıpaşa Mahallesi’nde okul inşa edilmesi için sponsor arandığını duyurdu. Söz konusu alana okul inşa edilirse Sabancı Lisesi’nin bulunduğu alana meslek yüksek okulu inşa edilecek.

Derince Belediye Başkanı Zeki

2 yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün okul yapmak için sponsor aradıklarını söyledi. Aygün şöyle konuştu: “Derince Kent Meydanı da yine 140 dönüm askeri hastane alanı üzerinde inşa edilecek. 100 dönümlük arazi üzerinde bir kaymakamlık binası inşa edeceğiz. Belediye binasını da burada düşünüyorduk. Ancak şu anda elimizde yarım kalan bir proje olduğu için oraya yapma kararı aldık. Belediye binamız merkezden uzaklaşmamış olacak. Kaymakamlık çevresindeki alana aile yaşam merkezi de inşa edeceğiz. Derince Yüksekokul’unu esnafımız istiyordu. Biz de bu projeyi çözmek için Sabancı Lisesi’nin alanını düşündük.

BAKANLIK OKULLARIN YENİLENMESİNİ BEKLİYOR

Bizim arkadaşlar Sırrıpaşa’da Mahalle’nin ortasında bir eğitim alanı projesi hazırlamışlar. İlkokul, ortaokul, lise ve anaokulunu bir arada sunan bir projeyi bu mahallede inşa edeceğiz. Yüksekokulumuz ise Sabancı Lisesi’nin bulunduğu alanda yapılacak. Sırrıpaşa Mahallesi’ndeki eğitim alanıyla ilgili bakanlığımızla görüştük. Bize 1.500 okulun yenilenmesi için sıra beklendiğini ifade ettiler. Biz de Sırrıpaşa Mahallesi’nde okul inşaatı için sponsor aramaya başladık. Nuh Çimento ile görüştük.

BİNA YAPABİLİRSEK GETİRECEĞİZ

Sırrıpaşa’da okul inşa edebilirsek Sabancı alanını alıp burada bir bina yapacak ve Kocaeli Üniversitesi’ne vereceğiz. Bunu yapabilirsek üniversite meslek yüksekokulunu ilçemize bu dönemde getirebileceğiz.”