Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özak: MİA, esnafı mağdur etmeyecek

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, MİA projesi ile ilgili yaptığı toplantıda İzmit Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olacağı yönündeki iddiaları yalanladı, “Kimsenin elinde arazisi alınmayacak” dedi

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi olan Merkezi İş Alanı (MİA) ile ilgili gelinen son nokta hakkında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, bir basın toplantısı düzenledi. Antikkapı Restaurant’ta basın mensuplarıyla yemek yiyen ve ardından basın toplantısına başlayan Özak’a, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Polat ve birim müdürleri de eşlik etti.

4 BİN 650 DÖNÜMLÜK
Büyükşehir Belediyesi’nin eski Gölcük yolu ile yeni Gölcük yolu arasında kalan 4 bin 650 dönümlük alanı kapsayan MİA projesi, geçtiğimiz eylül ayında Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine gelmiş, muhalefetin itirazlarına rağmen AKP’lilerin onay vermesiyle meclisten geçmişti. Projenin meclisten onay almasıyla birlikte yasal süre gereği bir aydır askıda olan imar planları dün itibari ile sonuçlanacaktı.

İTİRAZ SÜRESİ UZATILDI
Özak, dün yaptığı basın toplantısında, Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı tatillerini hesaba katarak süreyi 7 gün daha uzattıklarını ifade etti. Parsel sahipleri, 13 Kasım saat 17.00’ye kadar imar planları ve proje ile ilgili itirazlarını yapabilecek. Özak, süre uzatmak gibi bir zorunlulukları olmadığı halde bunu yaptıklarını ifade ederek “Kimse ‘bu iş oldubittiye getirildi’ demesin. 13 Kasım’a kadar itirazları ve tavsiyeleri almaya devam edeceğiz” dedi.

YÜZDE 96’SI MEMNUN
Bin 623 adet parselin olduğu projeyle ilgili şu ana kadar yalnızca 68 parselden itiraz geldiğini söyleyen Özak, “Bu şikayetler de projeye değil. Projenin daha güzel olması için yapılan itirazlar. Yüzde 4’lük bir memnuniyetsizlik var. Yani Kocaeli’nin yüzde 96’sı projeye sahip çıkıyor. İlave ettiğimiz 7 günlük sürede fikir ve talepler gelsin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR VİZYON PROJESİ
Muhalefetin bu tür bir projenin İzmit’in dışında bir alana yapılarak şehrin genişletilmesi gerektiği yönündeki söylemlerine cevap veren Özak, “Projenin uygulanacağı alan o dönem İzmit merkezinin dışında kaldığı için buna göre projelendirilmiş. Şu anda ise İzmit’in kalbi. İzmit’in merkezine yakışmayacak bir görünüme sahip olan bu alanı, bir vizyon projesi ile canlandıracağız. Burası bir iş, finans ve yaşam merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.
ZEKERİYA ÖZAK ve ÖMER POLAT

Zekeriya Ozak

ART NİYETLİ İNSANLAR
Kocaeli’nin dünya tarafından tanınmasını sağlayacak ve tüm ilçelerin gelişimini hızlandıracak olan MİA projesi için Özak, “Kentin gelişiminin anahtarı olacak” dedi. MİA projesini engellemek için bazı art niyetli insanların basına provokatif açıklamalar yaptığını dile getiren Özak, “Bazı zihniyetler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de hep güzel olanın karşısında duruyor, bu tür projeleri engellemeye çalışıyor. Ama hiçbir güzellik engellenemez” ifadelerini kullandı.

ZORLA ALINMA YOK
İzmit Küçük Sanayi Sitesi esnaflarının, ellerindeki arazilere el konulacağı yönündeki iddialarla yanlış bilgilendirilerek korkutulduğunu belirten Özak, şunları kaydetti: “İzmit Küçük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu arazi, yer sahiplerinin kendisi tarafından değerlendirilecek. Kimsenin arazisi ellerinden zorla alınmayacak. Burada elde edilecek rant, site maliklerinin olacak. Geçtiğimiz günlerde site yönetimi ile toplantı yaptık ve kendilerini aydınlattık.

mia

KÜÇÜK SANAYİ RAHATLADI
İzmit Küçük Sanayi Sitesi yönetimi, yaptığımız açıklamalar sonrası oldukça rahatladı. ‘Biz yanlış düşünmüşüz’ dediler. Kendileri de önümüzdeki günlerde bunu teyit edecek.” Projenin bir AVM için başlatılarak AKP’li bir isme rant kapısı sağlanmaya çalışıldığı yönündeki iddialara da değinen Özak, “4 bin 650 dönümlük alanı kapsayan proje, 50 dönümlük yer için başlatılabilir mi?” dedi.

20 YILDA TAMAMLANACAK
MİA projesi için öngörülen planlamada nelerin yer alacağına da değinen Zekeriya Özak, “Alışveriş merkezleri, lüks oteller, rezidans konutlar, iş merkezleri, showroomlar, su dünyası, fitness centerlar, eğlence yerleri, gondolların gezeceği iki kanal, 9 kilometrelik sahil şeridi, restoranlar, park alanları, dini tesisler, konferans salonları, bilgi evleri ve benzeri birçok yaşam alanı projede yer alacak. İlk 10 yıl projenin başlangıç dönemi olacak. 20 yıl içinde ise proje büyük oranda tamamlanacak” diye konuştu.

proje