Yolcu taşımacılığındaki güvenliğin en önemli kuralları arasında kapıların kapalı olması yer alıyor. Söz konusu kurala rağmen Başiskele’nin Yeniköy mevkinde görev yapan otobüs şoförü yolcuların can güvenliğini tehlikeye attı. Can güvenliğinin yanı sıra araçta klimanın açılmaması da dikkat çekerken, vatandaşlar yetkililere seslendi ve çözüm bulunmasını istedi.
KAPILARI AÇTI, İZMİT’E KADAR GİTTİ
Başiskele’nin Yeniköy mevkinden bugün saat 12.35’te özel halk otobüsü hareket etti. İzmit’e kadar D- 135 karayolundan geçerek Ömer Türkçakal Bulvarı’nı kullanan otobüs şoförü araç içerisinde yer alan yaklaşık 10 yolcunun ve kendisinin canını riske attı. Ön ve arka kapıları açık şekilde İzmit’e kadar ilerleyen otobüs şoförünün kural hatasını bir vatandaş telefon kamerasına kaydetti.

KLİMAYI AÇMADI
Yeniköy’den İzmit’e kadar ilerleyen araç şoförü kapıları açık bırakmakla da kalmadı. Son günlerde çok sıcak günlerin yaşandığı Kocaeli’de araç şoförü klima da açmadı. Yaklaşık olarak 15 kilometrelik mesafede klima açmadan ilerleyen otobüs şoförünün uygulaması tepkiyle karşılandı ve vatandaşlar yetkililere seslendi.

ARAÇLAR KAMERADA AMA…
Kocaeli’deki hem özel hem de belediye otobüslerinin kamera ile kayıt altına alınmasına ve sıkı bir şekilde takip edilmesine rağmen otobüs şoförünün rahat tavırları vatandaşların gözünden kaçmadı. Yeniköy’den İzmit’e kadar ilerleyen vatandaşlar şimdi gözünü yetkililerin atacağı adıma çevirdi.
