Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pevrul Kavlak Kocaeli’de: Ekonomik kriz filan yok

Türk-İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Kocaeli Şubesi’nin genel kuruluna katıldı. Kocaeli’ye ne zaman gelse mutluluğu tekrar yaşadığını belirten Kavlak, “. Arkanızda dağ gibi sendika var. Bu ülkede ekonomik kriz olsaydı bankalar yüzde 300 kar edemezdi, ihracat rekoru kırılamazdı, birileri için hayat bayram olmazdı. Bu ülkede ekonomik kriz filan yok” dedi. Kavlak, ayrıca “Bu düzen bizi korumuyor” ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Sekreteri, Türk

Nazim Ozgun Erbulan 1Türk Metal Sendikası Kocaeli Şubesi 6’ıncı Olağan Genel Kurulu bugün Emex Otel’de başladı. Türk-İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın yanı sıra Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Petrol İş Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Meral Oğuz, Şube Başkan Adayı Nagihan Özcan, delegeler ve üyeler katıldı. Seçimde 200 delege oy kullanacak. Genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Genel Başkan Pevrul Kavlak yaptı.

“NE ZAMAN KOCAELİ’YE GELSEM TEKRAR YAŞIYORUM”

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Pevrul Kavlak, “Ülkemizin en önemlşi sanayi kentlerinden birisi olan emek şehri olan Kcoaeli’deyiz. Kocaeli yalnızca sanayi şehri olarak tanımlarken büyük haksızlık yapmış oluruz. Kocaeli’nin alın terinin hiç kurumadığı, emeğin bir kıvılcım seli gibi aktığı, dayanışmanın bir bayram sevinci gibi yaşandığı bir şehirdir. Burası direnişin kitabının yazıldığı yerdir. 1 yıl önce o direniş kitabın son baskını burada yapmıştık. Toplu sözleşme masasından kalktığımızda elimizde kocaman bir zafer, cebimizde alın terimizin karşılığı, içimizde direne direne kazanmanın mutluluğu vardı. Ne zaman Kocaeli’ye gelsem o mutluluğu tekrar yaşıyorum. Bugün bu salonda yükselen o ses dalga dalga bütün emekçilere ulaşıyor” dedi.

“BİZİM EKMEĞİMİZ KÜÇÜLÜYOR”

Ekonominin durumundan bahseden Kavlak, “2 Ocak 2022 günü burada düzenlediğimiz muhteşem mitingde bir cümle kurmuştum: ‘nedeni olmadığımız sorunun mağduru olmak istemiyoruz’ demiştim. ‘Biz kazanımlarımızın birkaç ay içerisinde ellerimizden kayıp gittiği bir düzen istemiyoruz” demiştim. Gelin görün ki ne istemiyorsak onu bize dayatıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi bütün faturayı bize ödetmeye çalışıyorlar. Yaşanan tüm olumsuzluklar, ekonominin durumu, kırılgan siyasi süreç etrafımızda bir girdap gibi dönüyor. Bu olumsuz gelişmelerin bizimle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok ama yoksullaşan yine biz oluyoruz. Bizim ekmeğimiz küçülüyor, bizim soframız eksiliyor. Buna nasıl son vereceğiz? Az kaldı. Direneceğiz, direne direne kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR KÖLE İSTİYOR KÖLE”

Biz imzaladığımız tüm sözleşmelerde başarılı olan bir sendikayız. Çıtayı öyle bir yere koyduk ki dosta düşmana parmak ısırttık. Pandemi döneminde arkadaşlarımızı toprağa verdik; çalışmaya devam ettik. Biz, işten çıkarılma korkusu yaşamadan bu süreci atlattık. İşin vahametine devletimiz uyanmadan biz uyanmıştık. Hiçbir işçi arkadaşımız işsiz kalmadı. Herkesin böyle sendikası yok. Arkanızda dağ gibi sendika var. bu ülkede ekonomik kriz olsaydı bankalar yüzde 300 kar edemezdi, ihracat rekoru kırılamazdı, birileri için hayat bayram olmazdı. Bu ülkede ekonomik kriz filan yok. Ne var? Emekçinin krizi var” dedi.

“2023’TE TÜİK RAKAMLARIYLA MASADA OTURMAM”

2023 toplu sözleşme sürecini anlatan Kavlak, “Birileri çıkmış asgari ücreti vermeyin diyor. Bunlar işçi değil, köle istiyor köle. Bizden ne alacaksınız? Canımızı mı alacaksınız? Bu ülkede adaletsiz gelir dağılımları, gelir politikaları var. bizim cebimizden alınıp zenginlerin cebine koyanlar var. Bu düzen bizi korumuyor. Bu ülkede alın teri dökenlerin mülteciler kadar değeri yok. Sizin rakamlarınıza kimse inanmıyor, biz hiç inanmıyoruz. Kocaeli’de ilan ediyorum. 2023 sözleşmesi geliyor. Ben artık bu TÜİK rakamlarıyla masaya oturmam, o rakamlarla pazarlık yapmam. Vallahi de billahi de yapmam. Yeter artık yeter. Biraz daha dişinizi sıkın. Mitingler, direnişler yapacağız. Yeter ki siz arkamızda durun. Başka bir yol bulacağız. O enflasyon rakamlarıyla, bu TÜİK’in rakamlarıyla sözleşme masasına oturmayacağız. Önceden sabit gelirli olarak tanımlanırdık; şimdi azalan gelirliyiz” ifadelerini kullandı.