Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pişmaniye Meydanı’na ilk kazma!

İzmit’in kent merkezinde yer

Uğur ENÇ min 10İzmit’in kent merkezinde yer alan Halkevi’nde yer alan pişmaniyecilerin  ve balıkçıların bulunduğu dükkanlar bir süre önce yıkılmıştı. Balıkçılar İzmit sahilinde inşa edilen Balıkhan’a taşındı. Pişmaniyeciler için ise adım atılmamıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2020 yılının şubat ayında Halkevi meydanı için çalışma yapıldığını duyurdu. ‘Pişmaniye Meydanı‘ olarak hazırlanan projede 5 pişmaniye dükkanının olması planlandı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Pişmaniye Meydanı’nda çalışmalar başlayacaktı ki corona virüsü salgını başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bölgedeki çalışmaları durdurdu. 3 ay boyunca corona virüsü ile mücadele eden belediye yeni normalleşme süreciyle Pişmaniye Meydanı için kolları sıvadı. Bugün sabah saatlerinde belediye ekipleri bölgeye giderek çalışmalar için hazırlıklara başladı. Bölgede ilk olarak zemin çalışmalarının yapılacağı öğrenildi.

BU DEFA YEŞİL ALAN DA VAR

Uzun süredir atıl durumda olan bölgede yeni projenin görselleri belediye tarafından paylaşılmıştı. Eski Kocaeli Valilik Binası alanında hazırlanan meydanda hiç. yeşil alan olmadığı için eleştirilen belediye bu defa yeni projesine az da olsa yeşil alan ekledi. Meydanın geneli beton görüntüsünde olsa da pişmaniye dükkanlarının etrafındaki ağaçlar ve Fevziye Camii köşesindeki yeşil alan bölgeyi çöl havasından kurtarıyor.

[gallery_metabox]