Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Platform, Dilovası’nda denize dolgu yapılması için toplandı: Bizler için çok önemli proje

Dilovası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Dilovası sahilinde toplanarak denize dolgu tartışması hakkında basın açıklaması yaptı. Platform, hem projeyi hem de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı desteklediklerini belirtti.

Dilovası Sivil Toplum Kuruluşları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki ayrı “Fuar, Panayır Ve Festival Amaçlı Dolgu Alanı” projesi için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başlattığını duyurdu. ÇED raporlarında yer alan bilgilere göre belediye, Tavşancıl-1 Mahallesi’nin sahil şeridinde bir ve Muallim-2 Mahallesi’nin sahil şeridinde ise iki alanı dolduracak. Belediye, sahil şeridinin üç ayrı bölgesinde toplam 346 bin metrekarelik alanı doldurmak için 501 milyon 893 bin TL harcayacak.

“EVET PEŞKEŞ ÇEKİYORUM”

Söz konusu projeye muhalefet tepki gösterirken konuyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ocak ayı meclis toplantısında konuştu. Büyükakın, CHP’nin Dilovası’na giderek tepki göstermesine atıfta bulunarak, “Dilovası’na gittiniz. Dilovası insanı sahilde buluşmak istiyor. Dilovası’nda yaygın bir şekilde talep edilen ‘sahilde buluşmak istiyoruz’ dedikleri sadece rekreasyon amaçlı projeye karşı çıkıyorsunuz. Rant diyorsunuz, ne peşkeşi? Kime peşkeş çekiyorum? Park yapıyorum. Evet peşkeş çekiyorum Dilovası halkına. Bu kenti böyle mi yöneteceğiz? Marina’nın orası sizin zamanınızda doldurulmadı mı? Halk kullanmıyor mu orayı? Bunlar yapılır kardeşim. Sanki Kartepe’deki yer turizm bölgesi” dedi.

“BÜYÜKAKIN CİDDİ VE ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI”

Büyükakın’ın bu açıklamasının ardından Dilovası Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, ilçenin sahilinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlimizin diğer ilçelerinde yapılmış olan sahil düzenlemelerine benzer bir çalışmanın Dilovası ilçemizde de yapılmasını her platformda dile getirdik. Bu anlamda gerçekleştirilmesi planlanan Dilovası Tavşancıl Sahil 2.Etap Projesi ile Diliskelesi Sahil Projesi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ciddi ve önemli bir adım atmıştır. Dilovası Sivil Toplum kuruluşlarınca yakından takip edilen ve ilgili konulara dair birçok platformda gündem etmiş olduğumuz bu projeler, ilçemiz için çok önemlidir.

“BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Bu kapsamda; Denizler ve kıyılar kamunun, yani halkın faydalanması gereken doğal alanlardır. İlçemiz uzun bir deniz kıyısına sahip olmasına rağmen maalesef bugüne kadar birçok liman ve depolama alanı yapılmış olması sebebiyle vatandaşlarımızın deniz ile bağlantısı son derece sınırlı kalmıştır. Bu anlamda halkın deniz ile bağlantısını sağlayan Tavşancıl Sahilin 2. Etabı ve Diliskelesi Sahilinin yapılması, vatandaşlarımızın deniz ile bağlantısının arttırmasının sağlanılması talep etmiş olduğumuz, bizler için çok önemli bir projedir. Bu durum deniz kıyısına gelecekte daha fazla liman ve depolama alanının yapılmasının önüne geçecektir. Ancak sahil yapılırken deniz dolgusu yapılacaksa, dolgu malzemesinin denizdeki habitata ve ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde yapılacağına inancımız tamdır.

“SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”

Müsilaj ile mücadelede ciddi emeği olan Başkanımızın bu durumu göz ardı etmeyeceğine ve denizin kirletilmemesi için büyük gayret verdiğine şahidiz. Bundan sonra da denizi kirletecek olanlara müsaade etmeyeceğine eminiz. Yoğun olarak talep etmiş olduğumuz Dilovası Tavşancıl Sahili 2. Etabı ile Diliskelesi Sahil Projesi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a STK lar olarak bizler, halkımız adına teşekkür ediyoruz. Bu projeler ile ilgili yapılacak olan çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Bir hafta önce Sivil toplum buluşmaları programında Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza aktarmış olduğumuz bu projeler için hızlı bir şekilde süreci başlatan ve talihsiz bir takım açıklamalara karşın ‘ Evet, Dilovası’na peşkeş çekiyorum’ diyen yüreği saygı ile selamlıyoruz. Aksi yönde yapılan talihsiz açıklamalara tümü ile karşı olduğumuzu belirtiyor, halktan kopuk ve ilçemizin hassasiyetlerinden uzak tüm yaklaşımları reddediyoruz.”