Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Posco’nun sahibi o arabayı kullanıyor!

Kocaeli’de üretim yapan Koreli

Kocaeli’de üretim yapan Koreli çelik devi Posco’nun Türk ortağı Kibar Holding. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, Alikahya bölgesinde yer alan Asım Kibar OSB’de üretim yapan dev fabrikanın Türk patronu olarak bilinen Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar sık sık kentimize geliyor. Posco tesisleri ile yakından ilgilenen Ali Kibar seyahatlerinde yine Asım Kibar OSB’de üretim yapan Koreli otomobil devi Hyundai’yi tercih ediyor. Hyundai’nin lüks markası Genesis’in üst model aracı G90’ı kullanan Kibar Kore’nin en lüks arabasının keyfini sürüyor. Genesis Türkiye’de satılmıyor. Özel talep üzerine Kore’den getirtiliyor.

Genesis G90 Ali Kibar'ın aracı

Eski yıllarda Hyundai’nin altında bulunan fakat şimdilerde bağımsız bir marka hâline getirilmiş olan Genesis, ABD gibi ülkelerde çok başarılı satış miktarları yakalayabiliyor. Hatta bugüne kadar G70, G90 şeklinde adlandırdığı lüks sedan modeller satan firma, şimdilerde 2 adet lüks SUV geliştiriyor ve bunları da yakın zamanda tanıtmaya hazırlanıyor. Genesis, Los Angeles Otomobil Fuarı 2019 kapsamında da G90 adlı lüks sedan modelinin makyajlı hâlini dünyaya tanıttı. Fakat araçta yapılan değişikliklerin miktarı o kadar fazla ki bu aracı birçok kişi makyajlı değil de yeni jenerasyon zannedebilir.

Makyajlı 2020 Genesis G90 Sedan

Genesis’in G90’da yaptığı değişikliklere baktığımızda yeni bir ön ızgara, yeni çift parçalı ön farlar gibi şeyleri ön kısımda görmekteyiz. Zaten bu yeni ön yüz tasarımı anlayışı Genesis’in diğer modellerine de yayılıyor. Zira firmanın GV70 ve GV80 gibi SUV prototipleri üzerinde de bu şekilde far tasarımları görmüştük. Makyajlı G90’da ön kısımdaki değişikliklere kaput ve çamurluklar gibi parçalar da dahil olmuş.

Aracın arka kısmına baktığımızda da yine birçok güncelleme yapıldığını görüyoruz. Arka far grubu yine iki parçalı şekilde tasarlanmışken, ortadan bir LED’li bar ile de birleşiyorlar. G90’ın en ilginç özelliklerinden birisi de opsiyonel 19 inç’lik jantlarının özel üretim olması. Çünkü bu jantlar, lastik sesini absorbe edecek özelliğe sahipler.

Genesis G90’ın iç mekanındaki değişimler ise dışarıdaki kadar fazla değil. Bilgi eğlence sisteminin güncellenmesi, ses yalıtımının artırılması ve yeni güvenlik donanımlarının eklenmesi şeklinde değişimler mevcut.

Makyajlı G90’da bulunan motor seçeneklerinin de 3.3 litrelik turbo benzinli V6 ve 5.0 litrelik bir V8 şeklinde olduğu belirtiliyor. Bunlardan güçlü olanı yani 5.0 litrelik ünite yaklaşık 430 beygir güç ve 520 Nm tork değerlerini üretiyor. Her iki motor seçeneği de arkadan itiş sistemi ve 8 ileri otomatik şanzıman ile standart olarak geliyor. Tabii 4 tekerden çekiş sistemi de bir opsiyon olarak sunulmaya devam ediyor.