Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rüzgar enerji santralleri için bilgilendirme toplantısı yapılacak

Kocaeli’ye yapılacak olan Rüzgâr Enerji Santrallerine dair vatandaşı bilgilendirmek adına Orange Diamond tarafından bilgilendirme toplantısı yapılacak. 5 Mayıs’ta gerçekleşecek olan toplantı, Cavit Aksu Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Kocaeli’ye yapılacak olan Rüzgâr

Basliksiz 3 1Kandıra ve İzmit’te kurulacak olan Rüzgar Enerji Santrallerine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapılacak. Orange Diamond tarafından Kartepe’nin Nasuhlar ve Çalyer Mahallesi ile İzmit’in Şahinler ve Çağırgan Mahallesi’nde yapılacak olan RES’ler için gerçekleşecek olan “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılım” toplantısı 5 Mayıs 2024 Pazar günü saat 10.00’da Şahinler Mahallesi’nde bulunan Aksu Kültür Merkezi’nde yapılacak.

İŞLETME ÖMRÜ 49 YIL OLACAK

6 adet türbinin yapılacağı enerji santralinin 304 milyon 200 bin TL’ye mal olacak. 22 ayda inşa edilmesi beklenen projenin işletme ömrü 49 yıl olacak ve işletme aşamasında yılda 365 gün, günde ise 24 saat çalışacak. Toplamda 449 hektar alana inşa edilecek olan enerji santralinin işletme faaliyetlerine başlamasıyla beraber 10 kişilik istihdam da sağlanacak.

İZMİT’E 20, KANDIRA’YA 18 KİLOMETRE UZAKLIKTA KURULACAK

Bir yıl içerisinde toplamda 93.600.000 kWh/yıl elektrik üretimi planlanırken, enerji santralleri İzmit şehir merkezine 20, Kandıra’ya da 18 kilometre uzaklıktaki alanlara yapılacak.

Kandıra Rüzgar Enerji Santrali ÇED süreci başladı!